S.a arkadaşlar 2 sorum olacak.
1.)yapmış oldugum picli step motor sürücü devreme hazırlamış oldugum arayüz programından veriyi apdcomport bileşenini kullanarak gönderiyorum. Göndermiş oldugum veriler pic tarafından eeproma kaydediliyor. buraya kadar bir sorunum yok.
Comportdan mesela '10' verisini gönderiyorum ve pic bunu görünce önceden kayıtlı hafızasındaki veriyi bana gönderiyor. gönderdiği veri word şeklinde. ama ben sadece 0-255 e kadar olan verileri görebiliyorum. yani ascii gerliyor.picten 256 verisini gönderince arayüz programında tekrar 1 olarak görüyorum.
apdcomport dan word olarak veri alabilirmiyim?
2.)Ayrıca comporttan bir buton ile veri gönderiyorum fakat butona 2. kez tıkladıgmda anca veri geliyor. mesela bir sayıcı yaptım. picli elektronik devremde lcd var. pic her '10' verisini gördüğünde lcd ekranda sayıcıyı 1 arttırıyor ve bunu bana comdan bildiriyor. bende labelde bunu görmeye çalışıyorum. Butona bastıgımda lcd ekranda 1 yazısı yazdıgı halde bana 1 verisi gelmiyor. butona ikinci kez bastıgımda bu sefer lcd 2 yazıyor ve bana 2 verisi geliyor. ama ilk seferde bilgi neden gelmiyor?
Com portla haberleşme.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Com portla haberleşme.
s.a.
sorularınızın cevapları için devrenizin, ve yazdığınız kodların bizdede olması lazım sanırım.
sorularınızın cevapları için devrenizin, ve yazdığınız kodların bizdede olması lazım sanırım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
pic e veyada pc tarafına verilerin doğru geldiğini nasıl anlıyorsunuz.kendiniz bir protokol oluşturmuşsunuz 10 gönderiyorum diyorsunuz peki gelen ve giden verinin check sum ını alıp verileri kontrol ediyormusunuz? crc yi siz kendiniz belirleyip ona göre iki taraflı yazmalısınız.mesela bütün verileri sabit bir sayı ile xor layın sonrada gönderin veyada gönderilen her byte ı bir önceki ile xorlayın sonucu gönderin.iki taraftada aynı değilse data crash oluyor demektir.
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
http://www.tcct.us
Pic tarafında lcd ekran var ve gelen veriyi ekranda görüyorum. Pic tarafında mikrobasic kullanıyorum. eğer gelen veri "10" ise step motoru 1 adım sag döndür şeklinde koşıul kullanıyorum. "11" gönderdiğimde motor dönmüyor zaten. bu yüzden pice gelen veri kesinlikle dogru.
Pc ye gelen veri eğer 0-255 arasında bir veri ise o da dogru geliyor. Onuda label.caption da görüyorum. Mesela picden "65" verisini gönderiyorum Pc de "A" olarak görüyorum. Ascii olarak yani. ORD(gelen) şeklinde komut kullanıyorum ve ascii olan "A" yı yine 65 e ceviriyorum.
1.sorunum: pc den pice peş peşe veri gönderiyorum ama picden pc ye gelen ilk veri kayboluyor. picde ve elektronik kartta kesinlikle sorun yok.
2.sorunum: picden word şeklinde veri gönderiyoum ama pcde apdcomport char şeklinde veriyi alıyor.
yardımlarınızı bekliyorum.
Pc ye gelen veri eğer 0-255 arasında bir veri ise o da dogru geliyor. Onuda label.caption da görüyorum. Mesela picden "65" verisini gönderiyorum Pc de "A" olarak görüyorum. Ascii olarak yani. ORD(gelen) şeklinde komut kullanıyorum ve ascii olan "A" yı yine 65 e ceviriyorum.
1.sorunum: pc den pice peş peşe veri gönderiyorum ama picden pc ye gelen ilk veri kayboluyor. picde ve elektronik kartta kesinlikle sorun yok.
2.sorunum: picden word şeklinde veri gönderiyoum ama pcde apdcomport char şeklinde veriyi alıyor.
yardımlarınızı bekliyorum.
ApdComport dediğin bileşeni bilmiyorum. Bende bu tarz işlerle uğraşmıştım CPORT diye bi bileşen vardı onunla yapmıştım. Veriyi gönderdikten sonra sana gelen cevabı alacak bir fonksiyon yapmalısın ki her veri gönderdikten sonra sana cevabı alsın. Böylece ilk veriyi gönderdiğindede cevap gelmiyor problemin kalkar. Com programlama da mantık sen bi komut göndereceksinki pic - plc sana cevabını geri göndersin.
- adelphiforumz
- Üye
ApdComport kullanırken dikkat edilmesi gereken bazıhususları kontrol edin
1. paket türleri
2. paket boyutları
3. timeout süreleri
4. buffer ayarları
bunlara dikkat ederseniz apdcomport bileşeni gayet düzgün çalışyor ben yıllardır bu bileşenle kod geliştiriyorum hiç sorunla karşılaşmadım.
1. paket türleri
2. paket boyutları
3. timeout süreleri
4. buffer ayarları
bunlara dikkat ederseniz apdcomport bileşeni gayet düzgün çalışyor ben yıllardır bu bileşenle kod geliştiriyorum hiç sorunla karşılaşmadım.
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana