Win7 Devexpress Bileşnleri Çalışmıyor

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Win7 Devexpress Bileşnleri Çalışmıyor

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar merhaba.
Sistemimi windows7 yaptım. Üzerine Delphi2007 kurdum. Herşey sorunsuz çalıştı. Jedi paketlerini filan yükledim problem yok. Fakat devexpress bilşenlerini yükleyemiyorum. Hata veriyor.
Önceki işletim sistemim winxp delphi2007 ile devexpress bileşenleri çalışyordu.

Bileşenleri kurarken verdiği hata:
cxedit.pas sayfasını açıyor...
cxFilterConsts.cxFilterGetResourceStringFunc := cxGetResourceString; ---> cxedit.pas sayfası içinde Bu satırın üzerini çiziyor.

ve alttaki pencerede şu hata yazıyor:
[DCC Error] cxEdit.pas(8710): E2010 Incompatible types: 'Pointer' and 'PResStringRec'
[DCC Error] Unit1.pas(8): F2063 Could not compile used unit 'cxEdit.pas'

Neler yapabilirim bu konuyla ilgili.. Win7'yi de kullanmak istiyorum. O kadar aldırttım şirkete. Şimdi olmadı kullanamıyorum'da diyemem.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Re: Win7 Devexpress Bileşnleri Çalışmıyor

Mesaj gönderen baloglurecep »

selamlar.... ben ev ofisimde win7 kullanıyorum. dew expresin v46 paketini kullanıyorum. yalnız bu paket kırılmış çin sitesinden indirdim. exe şeklinde otomatik kurulum. ben sıkıntı duymadım. senin paketin sıkıntısı olabilir yada dew expresi ayrı ayrı dpk lar şeklindemi kuruyorsun. eğer öyleyse sırası çok önemli. o sıralama olmadan kurmuyor yada kurulsa bile hata veriyor. son olarak ta win7 de denetim masasında kullanıcı ayarları kısmında ayarı en alta indirgemeniz. xp den hada rahat çalışıyor delphi7 win7 de.
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Recep bey merhaba. Wind 7 de delphi 2007 için kullanmak istiyordum. Dediğiniz gibi dpk'lardan kurulum yapıyorum. İndirdiğim yerde sırasını gösteren bir yazı vardı oradan takip ederek kurmaya çalışıyorum. Eğer sakıncası yoksa o otomatik kurulum yapan exe'yi bana gönderebilirmisiniz veya linki'ni rica etsem. Birde onunla denemek isterim.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

baloglurecep yazdı:selamlar.... ben ev ofisimde win7 kullanıyorum. dew expresin v46 paketini kullanıyorum. yalnız bu paket kırılmış çin sitesinden indirdim. exe şeklinde otomatik kurulum. ben sıkıntı duymadım. senin paketin sıkıntısı olabilir yada dew expresi ayrı ayrı dpk lar şeklindemi kuruyorsun. eğer öyleyse sırası çok önemli. o sıralama olmadan kurmuyor yada kurulsa bile hata veriyor. son olarak ta win7 de denetim masasında kullanıcı ayarları kısmında ayarı en alta indirgemeniz. xp den hada rahat çalışıyor delphi7 win7 de.
kolay gelsin
bende o dediğinizin v4.0.1.4 (11 2008) 'i var sizdeki daha güncel gibi görünüyor bana da gönderebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Sorun çözülmüştür... Devexpress'in versiyonundan kaynaklanıyormuş.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

arkadaşlar ne dağıtımı yapıyorsunuz bari özel mesajla yapın :twisted:
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Hocam dağıtım filan yok. :) Herkes kendi imkanlarıyla bişeyler yapıyoo.. özell.....