Kayıt Silme Kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mavitunam
Üye

Kayıt Silme Kontrolü

Mesaj gönderen mavitunam »

Merhaba Arkadaşlar.
Paradox veritabanı kullanıyorum. Bir form üzerinde ürün bilgilerini kaydediyorum. Burda firma adınıda combobox ile tedarikçi oluşturma listesinden alıyorum. Tedarikçi oluşturma listesinde de tedarikçi sil diye buton var. İstiyorum ki bu tedarikçiden bir ürün aldıysam kayıt var silemezsin şeklinde uyarı mesajı çıksın kayıt yoksa silsin istiyorum. Bunu nasıl sağlarım acaba?

Mantığıma göre tedarikçi formundaki sil butonuna
git şu formun tableının firma adı bölümüne , burada silmek istediğin firma ile eşleme yap, kayıt varsa uyarı ver kayıt yoksa tedarikçiyi sil.

bu mantıkta olmalı diye düşünüyorum ama bunu koda nasıl dökerim.

Teşekkürler.
[Her Canlı Bir Gün Ölümü Tadacaktır]
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: Kayıt Silme Kontrolü

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Kod: Tümünü seç

table.recordcount 
gibi kodlarla kayıt olup olmadıgını kontrol edebilirsin.Arama ile de birçok içeriğe ulaşma ihtimalin var.
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Bir tablo daha koyarsın forma sil dediğinde önce o tablonun içinde aratırsın duruma göre işlem yapabilirsin.

Sen biraz bence üzerinde çalış takıldığın yerde kodlarını buraya yapıştır inceleyelim.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

master detail.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
mavitunam
Üye

Mesaj gönderen mavitunam »

Herkese Merhaba,

Türk Milleti olarak artık yavaş yavaş Forumda Ara, Forum Kurallarına Göre Hareket Etmeyi öğreniyoruz diye düşünüyorum. En azından ben eskidende böyle yapıyordum şimdi de böyle yapıyorum. Bir sitem olacak ama Forum Arama bölümünü etkin kullanamıyorum. Bu yüzden offline sürümü indirdim dolayısıyla onun içinde de kayboldum. Artık son çare yazmak istedim.

Bence artık Detaylı arama yapınız, forumda konuşuldu araştırınız gibi sözcüklerden kurtulmamız gerekiyor. Gereçekten yoruluyorum. Yardımcı olacak yönlendirecek arkadaşlar cevaplarını yazarlar yazmak istemeyenler yazmazlar problem ya çözülür bir şekilde ya da çözülmez.

Binbir türlü iş içerisinde program yazarken yardım almak istiyorum sakin kafayla o da olmuyor. Neyse nacizane düşüncelerimi belirtmek istedim.

Şimdi 2 tane formum var. Biri ürün kayıt formu ikincisi tedarikçi silme formu. Önce tedarikçiyi oluşturup kaydediyorum. Ürün kayıt formuna giderek ürün bilgilerini ve tedarikçiyi listeden seçerek (az önce oluşturduğum form ile bağlantı kurarak) ürünüde kaydediyorum. Şimdi sıra geldi Tedarikçi silmeye.

Tedarikçi formunda sil butonunda

if table1.RecordCount = 0 then
showmessage ('Silinecek Kayıt Kalmadı')
else
table1.Delete;
table1.Next;

şeklinde kodum yer almakta.

Ben istiyorum ki sil butonuna bastığımda ürün kayıt formunun içindeki tedarikçi firma alanı kontrol edilsin aynı isimden bilgi varsa kayıt silinmesin.

Yazdıklarınızdan anladığım şu:
Tedarikçi formunda ikinci bir table ve datasource ekle. Bunların özellikleri ürün kayıt formundaki bilgilere göre olsun.
Sonra sil butonunun içine nasıl birşey yazayım ki yukardaki anlattıklarımı yapayım?
[Her Canlı Bir Gün Ölümü Tadacaktır]
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

mavitunam yazdı:Herkese Merhaba,

Türk Milleti olarak artık yavaş yavaş Forumda Ara, Forum Kurallarına Göre Hareket Etmeyi öğreniyoruz diye düşünüyorum. En azından ben eskidende böyle yapıyordum şimdi de böyle yapıyorum. Bir sitem olacak ama Forum Arama bölümünü etkin kullanamıyorum. Bu yüzden offline sürümü indirdim dolayısıyla onun içinde de kayboldum. Artık son çare yazmak istedim.

Bence artık Detaylı arama yapınız, forumda konuşuldu araştırınız gibi sözcüklerden kurtulmamız gerekiyor. Gereçekten yoruluyorum. Yardımcı olacak yönlendirecek arkadaşlar cevaplarını yazarlar yazmak istemeyenler yazmazlar problem ya çözülür bir şekilde ya da çözülmez.

Binbir türlü iş içerisinde program yazarken yardım almak istiyorum sakin kafayla o da olmuyor. Neyse nacizane düşüncelerimi belirtmek istedim.
bunu ben biraz üzerime alındım sanırım arama yapın dediğimden solayı ipler gerildi.Herneyse şunu belirtmeliyim ki bir üyenin avatarına yada ismine bakarak arama yapıyormu yapmıyormu anlayacak düzeye gelemedim.Sözüm meclisten dışarı, her önüne gelen ufacık şeyler için dahi konu açsa halimiz ne olur bir düşünün.demeye çalıştıgım şey sadece cevabınızın bir kısmını ben yazarım ama aklımın yetmediği kısımları arama yaparak bulabilirsiniz forumda daha detaylısı vardır daha çok yardımcı olur du...
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
forma bir tane query ko
sql ine

select count(*) from stok where tedarikci=XXXXX
gibi bir sql yaz.
eğer gelen değer 0 dan büyükse kayıt vardı. 0 sa kayıt yoktur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim