3 tablo master detail

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
havuc99
Üye

3 tablo master detail

Mesaj gönderen havuc99 »

Arkadaşlar 3 tane tablom var
1.tablo master tablom
2.tablom detay tablom
3. tablom sub detay tablo
yapı şu şekilde
2.tablodaki kaytılar 1 tablodaki 1 kolonla ortak 3. tablo 2 tablodaki bir kolonla ortak.

adoquery2.Close;
adoquery2.SQL.Clear;
adoquery2.SQL.Add('select Sirano,Stok.Adi from siparisler,Stok ');
adoquery2.SQL.Add('where sirano is not null and Siparisler.Urunid=Stok.id ');
clientdataset1.Close;
clientdataset1.Open;
2 in tablo talepno alanı 1 tablo sirano alanina baglanıyor datasetin master fields kisıma yazdım
adoquery3.Close;
adoquery3.SQL.Clear;
adoquery3.SQL.Add('select teklifler.Teklifno,Teklifler.Siparisno,teklifler.talepno from teklifler');
clientdataset2.Close;
clientdataset2.Open;
3 üncü tablo siparisno alanı ile 2 tablo siparisno alanina baglanıyor datasetin master fields kisıma yazdım
adoquery4.Close;
adoquery4.SQL.Clear;
adoquery4.SQL.Add('select Alimlardetay.Siparisno,Alimlardetay.tarih from alimlardetay');
clientdataset3.Close;
clientdataset3.Open;

bunlara 3 tanade grid bagladım
master tabloda hareket ettikce 2 inci tabloda sorun yok ama 3 üncü tabloda veri herseferinde 1 kere artıyor
yani 1 kayıdın üstüne geliyorum 1 tabloda ilk seferinde normal baska bir kayıda gidip tekrar 1 inci kayıda geldigim zaman 3 üncü tabloda 1 olan veri saysını 2 yapiyor aynı kayıttan birdaha ekliyor ucuncu seferde bir tanede daha ekliyor.

Ben fast reportta bunları yazdırmak istiyorum sanırım bu yapıyo dogru kuramadıgım icin fast report sacmalıyor :(