başlık biraz tuhaf oldu ama sorunumu ancak böyle analtablirim herhalde...
projemde 2 tane fsMDIChild form ve mainform var main formun üstünde birkaç tane de buton ve grup nesnesi var.
projeyi çalıştırdığımda child fromlar yüklendiğinde main formdaki butonlar ve diğer nesneler hala görünür oluyor ben bu nesnelerin formun arkasında kalmasını istiyorum yani child form aktif ikin butonlar arkada kalsın form sağa sola sürükleyince altta görününsün
main form üzerindeki nesnelerin altta yada üste cıkmasını nasıl sağlarız üstatlar bi yardım eli uzatın..
fsMDIChild yüklediğinde mainformdaki butonları alta atmak??
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: fsMDIChild yüklediğinde mainformdaki butonları alta atmak??
bu dediğiniz mdi formların mantığına aykırı fakat gizleme konusunda şöyle birşey yapabilirsiniz bir timer ile açık mdichild sayısını kontrol edebilirsiniz yalnız bu da size sadece gizleme'yi sağlayacaktır bence mdichild kullanmanız gerekmiyorsa o formları modal yapmanız böylece aşağıdaki butonlara erişilmez ama görünürler.