Ado da tek kayıt güncelleme-refresh

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Ado da tek kayıt güncelleme-refresh

Mesaj gönderen serbek_tr »

S.a. arkadaşlar;

Bir projem var önceden mysql ile başladım ama işler daha karışık ciddi bir hal alınca transaction desteğinin olmaması nedeniyle mssql ile devam etmek zorunda kaldım. Şimdi diyeceksiniz mysql in transaction desteği var, biliyorum var inno db, falcon vs kullanırsan ama bunlarda mssql den bile yavaş kalıyor bu nedenle tercih mssql oldu. Neyse mysql kullanırken mydac bileşenlerini kullanıyordum ve çok güzel bir özelliği vardı refreshrecord. Sadece o kayıtı refresh ediyordu. formun birinde mecburen kullandığım yağı grid üzerinden kayıt girmek ve değiştirmek nesne olarak ta ado kullanıyorum dolayısı ile diğer bağlantı nesnelerinde olduğu gibi refresh veya mydacta ki gibi refresrecord özellikleri yok. dolayısı ile içinde 10000 lerce kayıt olması durumunda ado query nesnesinde tek kayıtı refresh edemiyorum. requery() yada close-open yapmam gerkiyor buda ciddi bir zaman kaybı. internette araştırma yaparken AdoQuery.Recordset.Resync() diye bir komut ile olduğu yazıyordu ama açıkçası başaramadım ve tam olarka nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Bu konuda mümkünse yardımlarınızı bekliyorum. query close-open yada requery yapmadan sadece insert yada edit ten sonra sadece o kayıtın refresh edilmesini yeni eklenen ise onunda grid de gösterilmesini istiyorum.
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
kaank
Üye

Re: Ado da tek kayıt güncelleme-refresh

Mesaj gönderen kaank »

Tana.Recordset.Resync(adAffectCurrent, adResyncAllValues);