2003 server de fb kurulumu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

2003 server de fb kurulumu

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

dizüstü bilğisayarımda vmware üzerinde 2003 server kurdum ve proğram ve fb çalışıyor ibexpert ile vt ye ulaşabiliyorum. fakat aynı server 2003 ü normal yollarla bir bilğisayara yüklediğimde proğram ve ibexpert çalışmıyor ğds32.dll hatası veriyor. system32 dosyasına baktığımda dll dosyası var ama olmuyor. sanal bilğisayarda çalışan proğram ğerçek ortamda çalışmıyor. başka yaptığım bir proğram ise server 2003 üzerinde ğayet ğüzel çalışıyor. dikkat etmem ğereken bir husus mu var açaba.

teşekkürler kolay ğelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
zyildiz
Üye

Re: 2003 server de fb kurulumu

Mesaj gönderen zyildiz »

çalışan yerdeki gds32.dll dosyasını çalışmayan yere kopyalayıp bir denermisin.
Medeniyet dediğin hayat almaz, hayat verir. Senin dedelerin ninelerin bunu gerçekleştirdi... Şemsettin YEŞİL
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

FireBird ü Admin olarak 2003 e login olup öyle kur, IBExpert vs de kullanması gereken gds32.dll i ellede verebiliyor olmalısın,orayıda kontrol et.FireBird ün çalışmasınıda kontrol panele atılan FireBird server manager la kotrol et server çalışmıyorsa yani service olarak kurmadıysa yada kurulu service çalışmıyorsa bağlanamazsın.gds32.dll olması yetmez çalışması gerekir

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

ustam özür diliyorum, geç oldu fakat cevap vermeme küstahlığını göstermemek için geç olsada yazmak istedim.teşekkür ederim cevabın için.

türkçe server 2003 bir daha kurmadım ve ingilizcesini kurdum. kurulum esnasında korkmadım değil aynı sorunu yaşarmıyım diye ama sorun yaşamadım ve hiç bir ayara bakmama gerek kalmadan gayet güzel çalıştı ve uzun süre dayandı. dayandı diyorum zira ingilizce olması kullanıcı arkadaşlarımı üzdü ve sitemkar oldular ama ben sevindim doğrusu bilgisayarları özel işlerinde kullanamaz oldular. taki virüsler sebebiyle (öyle olduğunu tahmin ediyorum) ağ bağlantılarım kopmaya ve ana makinaya bağlanamamaya başlayana kadar. bu virüs illetiyle uzun süredir uğraşıyorum ne menem bişiyse bağlantıları koparıyor, makinanın dışarı açılmasına izin veriyor ama içeri girilmesine mani oluyor. kafayı yiyecek duruma gelince formata başvurdum ve xp kurdum şimdilik.

sanırım bizdeki türkçe sürüm bozuktu veya kurulumda eksik bişiler olunca fb çalışmadı. amacım domain ortamda bilgisayarları servere bağlamak ve kullanıcıları kısıtlamak. zira kullanıcılar bilgisayarlara yapmadıklarını koymuyorlar ve taşınabilir bellek ve hdd leri ile bulaştırmadıkları virüs kalmıyor. temizlenmiyorda şimdilik çözümü usb leri kapamakta buldum ve sınırlı kullanıcı tayin ettim. nereye kadar gidecek bakalım.

teşekkür ve saygı ile işlerinizde başarı ve kolaylık dilerim.

Resim
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

özür dilenecek bir şey yok :) taktire ihtiyaç duymayan kesimdenim :) sorununu halletmene yardımcı olduysam Allah razı olsun yahu diye gönlünden geçtiyse, o nasılsa ulaşır bana :) dert etme.
deepfreeze diye bir program vardı format yada sistem geri kurmaktan caydıysanda norton ghost var. makina fark etmeksizin (ben henüz denemedim) acronics varmış. deepfreeze en güzeli yanlız personel deli olur :D bir sürü şey kurup makinayı aç kapat hiç bir şey yok eski halinde :D
server içinde eğer gerçekten server sa :) yani terminal olarak kullanılmıyacaksa, kullanıcılar folder aç ve sadece kendisine yetki ver.virüslü dosyayı dolaştıramazlar böylece.ama server terminal olarak çalışıyorsa yapılacak birşey yok
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Slm....2 aydır Server 2003 de Çalıştığım program üzerinde buna benzer bir sorunu bende yaşadım ama sebep Virüs çıktı sistemi tamamen temizleyince hiç bir problem kalmadı..Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

cevaplar için teşekkürler, gıyabınızda duayı her zamam yapmaya çalışıyorum. virüslerden kurtulma yolunu beceremedik. taşınabilir hdd lere bulaşıyor ve yedeklediğimiz veriyi geri almak için takınca yine bulaşıyor. şimdilik çözümü usb leri kapamada buldum. taşınabilir bellek takamıyorlar ama kendi kullandığımda bu sınırlama yok haliyle tekrar virüs bulaşıyor. şu sıralar svchost.exe hatası geliyor ve bağlantı kopup bilgisayar donuyor ve düğmeden kapatıp açmam gerekiyor. Allah hepimize sabır versin iyi bir virüs programı ile spywar bulmak lazım ama sanki oda çözüm değil gibi. system32 ye dosya yapışıyor ve silemiyorsun, gizli dosyalar açılamıyor, taşınabilir belleklerdeki dosyaları gizliyor ve bu dosyaların adı ile exe dosya oluşturuyor ne biçim virüs anlamadım gitti

teşekkür ve saygı ile kolay gelsin

Resim
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

http://support.microsoft.com/kb/967715 bu sayfa isinize yarayacaktir. autorun i kapattiktan sonra tasinabilir bellekteki virusler problem olmuyor. birde tasinabilir diskinizde autorun.inf adinda salt okunur bir klasor olusturup bircok virusten kurtulabilirsiniz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/