Web aracılığı ile chat proqramı yapmak.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Web aracılığı ile chat proqramı yapmak.
Arkadaşlar şimdi benim bir küçük chat proqramım var. Ben bu proqramı daha çok özeliği olan bir proqram yapmak istiyorum.
Düşünüyorum ki web chat proqramı için en iyisi. Şimdi ben web aracılığı ile delphi-de chat proqramı yapmak istiyorum.
Bu işlemler nasıl yapılır. Delphi-de pek fazla web ugulamaları yapmadığım için çok bilgim yok. Kısaca bana öncelikle bir yöntem gerekli, sonra bu prograamı web ile karşılıklı nasıl çalıştırıla biliniceğini öyrenmek istiyorum.
Düşünüyorum ki web chat proqramı için en iyisi. Şimdi ben web aracılığı ile delphi-de chat proqramı yapmak istiyorum.
Bu işlemler nasıl yapılır. Delphi-de pek fazla web ugulamaları yapmadığım için çok bilgim yok. Kısaca bana öncelikle bir yöntem gerekli, sonra bu prograamı web ile karşılıklı nasıl çalıştırıla biliniceğini öyrenmek istiyorum.
< The Best Boy >
Re: Web aracılığı ile chat proqramı yapmak.
Evet PROQRAMI
Hmm artık g yerine Q mi kullanılıyor?
Hmm artık g yerine Q mi kullanılıyor?

Kendisi de bilmiyor baksanasubhan yazdı:... sonra bu prograamı web ile karşılıklı nasıl çalıştırıla biliniceğini öyrenmek istiyorum.

Ayrıca;
Arkadaşlar şimdi benim küçük bir(bir küçük değil küçük bir) yazışma(chat Türkçe değildir) programım(proqram değil) var. Ben bu programı daha çok özelliği(özeliği değil) olan bir program yapmak istiyorum.
Düşünüyorum ki ağ(web yerine ağ kullanmak daha güzel

Bu işlemler nasıl yapılır?(Sorulara ? konur) Delphi'de pek fazla ağ uygulamaları(y harfini unutmuşssun) yapmadığım için çok bilgim yok. Kısaca bana öncelikle bir yöntem gerekli, sonra bu programı ağ ile karşılıklı nasıl çalıştırılacağını(çalıştıralabilinecek diye bir şey yok) öğrenmek(öyrenmek ne?) istiyorum.
Abarttım ama olsun.

Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Chat programları Delphi'nin TTcpServer/Client bileşenleri ile kolayca yapılabilir.
Örnek isterseniz burada var bir tane...
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... hp?id=2213
Tabi bu web aracılığı ile değil ağ ile sağlanıyor.
Örnek isterseniz burada var bir tane...
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/s ... hp?id=2213
Tabi bu web aracılığı ile değil ağ ile sağlanıyor.
adam sormuş biliyor olsa sormaz bu 1., 2. si ise belliki arkadaş azeri uyruklu kelimelerde elbetteki sapmalar olacak biri ingilizce yazsa gururlana gururlana cevap vermeye çalışırsınız (ya amerikan yada ingilizdirya) soruncada azeriler kardeşimiz dersiniz yapmayın yazıktır dalga geçmek için yazmayın...yorum varsa yazın yoksa boş kalsın en azından insanların kaplerini kırmamış olursunuz!!!...qamyoncu yazdı:Kendisi de bilmiyor baksanasubhan yazdı:... sonra bu prograamı web ile karşılıklı nasıl çalıştırıla biliniceğini öyrenmek istiyorum.![]()
Ayrıca;
Arkadaşlar şimdi benim küçük bir(bir küçük değil küçük bir) yazışma(chat Türkçe değildir) programım(proqram değil) var. Ben bu programı daha çok özelliği(özeliği değil) olan bir program yapmak istiyorum.
Düşünüyorum ki ağ(web yerine ağ kullanmak daha güzel) ,(virgül gerekir ki anlam bozukluğu olmasın) yazışma programı için en iyisi. Şimdi ben ağ aracılığı ile delphi'de(- değil ' kullanılır) yazışma programı yapmak istiyorum.
Bu işlemler nasıl yapılır?(Sorulara ? konur) Delphi'de pek fazla ağ uygulamaları(y harfini unutmuşssun) yapmadığım için çok bilgim yok. Kısaca bana öncelikle bir yöntem gerekli, sonra bu programı ağ ile karşılıklı nasıl çalıştırılacağını(çalıştıralabilinecek diye bir şey yok) öğrenmek(öyrenmek ne?) istiyorum.
Abarttım ama olsun.
UWESIS CORPORATION
Citizen arkadaşım haklısın bende daha yeni öğrendim farklı dili kullandıklarını ancak şunu bilmelisin ki bu p yerine q yazan ş yerine sh yazan o çok dejenere çocuk var ki insanın dur diyesi geliyor. Bende yeni farkettim, özür. Yanlış anlaşılma olmasın benim amacım o tür dejenere kişileri uyarmaktı.
Doğrudur aynı şekilde bende nefret ediyorum o dediklerinizden
UWESIS CORPORATION
Azeri uyrukluların "q" kullandıklarını bilmiyordum. Tek tepkim bunadır. Diğer düzeltmeler bilgi vermek amacı ileydi. Yine de kusura bakmayın.
@Citizen, DH takılıyor musunuz?
@Citizen, DH takılıyor musunuz?
Batuhan TAŞDÖVEN
DH biraz kısaltmalarda kıtım da açılımı nedir?
UWESIS CORPORATION
-
- Kıdemli Üye
@qamyoncu;
Senin kullanıcı adın/rumuzundaki q hangi dilden geliyor?
Senin kullanıcı adın/rumuzundaki q hangi dilden geliyor?
subhan yazdı:Arkadaşlar şimdi benim bir küçük chat proqramım var. Ben bu proqramı daha çok özeliği olan bir proqram yapmak istiyorum.
Browser tabanlı chat sayfasında delphi ile yaptığınız programla (ocx) chat işlemini gerçekleşirmek mi istiyorsunuz;
yoksa chat programınızın iletişim olaylarını bir serverda gerçekleştirip (msn gibi) herkesin faydalanabilmesini mi istiyorsunuz.
Tam olarak bilmiyorum. Hangi yöntem ile yapa bilirsem onu kulanıcağım. Ancak istediğim özel mesajlaşma değil. Sayni tüm kullanıcıların yazdıkları bir yerde gözükecek. Yani toplu mesajlaşma.Lost Soul yazdı: Browser tabanlı chat sayfasında delphi ile yaptığınız programla (ocx) chat işlemini gerçekleşirmek mi istiyorsunuz;
yoksa chat programınızın iletişim olaylarını bir serverda gerçekleştirip (msn gibi) herkesin faydalanabilmesini mi istiyorsunuz.
Arkadaşlar benim böyle yazmamın sebebi Azeri olmam ve Türk kelimeleri çok kulandığım için Azeri Türk kelimelerini yazdığım zaman hatalar oluyor.
< The Best Boy >
subhan yazdı:Tam olarak bilmiyorum. Hangi yöntem ile yapa bilirsem onu kulanıcağım. Ancak istediğim özel mesajlaşma değil. Sayni tüm kullanıcıların yazdıkları bir yerde gözükecek. Yani toplu mesajlaşma.Lost Soul yazdı: Browser tabanlı chat sayfasında delphi ile yaptığınız programla (ocx) chat işlemini gerçekleşirmek mi istiyorsunuz;
Arkadaşlar benim böyle yazmamın sebebi Azeri olmam ve Türk kelimeleri çok kulandığım için Azeri Türk kelimelerini yazdığım zaman hatalar oluyor.
Bu makalede server client chat örneği var.
Bundan faydalanarak kendine bir server bi de client uygulaması yap.
Server uygulamasını nerede istersen orada çalıştır.
Client uygulamasının içine ya da bir ini dosyasına server'a bağlanmak için gerekli ayarları (ip,port vs.) yaz ve dağıt.
Böylece internet üzerinden mirc benzeri bir chat programı yapmış olursun.
Lost Soul yazdı: Bu makalede server client chat örneği var.
Bundan faydalanarak kendine bir server bi de client uygulaması yap.
Server uygulamasını nerede istersen orada çalıştır.
Client uygulamasının içine ya da bir ini dosyasına server'a bağlanmak için gerekli ayarları (ip,port vs.) yaz ve dağıt.
Böylece internet üzerinden mirc benzeri bir chat programı yapmış olursun.
Tamamda şimdi bu server tarafı benim veb sitede nasıl çalıştıracağım onu anlamadım.
< The Best Boy >
serveri degil clienti web kisminda calistiracaksin. server.exe dosyan kiraladigin makinada calisacak, clientini ise ocx tabanli yapacaksin ve web sayfana yerlestireceksin.
ocx diye bi aratma yap, internette bir cok örnek cikacak karsina.
java bu is'e daha yatkin. eger ki, bu is'e sifirdan basliyorsan direk java ile dene...
java bu is'e daha yatkin. eger ki, bu is'e sifirdan basliyorsan direk java ile dene...