[SORU] - MySQL Versiyon Güncelleme ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

[SORU] - MySQL Versiyon Güncelleme ?

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. arkadaşlar.

Projemizde MySQL kullandık. 5.1.3x versiyonu.
Ama MySQL ile XAMPP olarak kurmuştuk. (Php+Apache+MySQL vs. ile kurduk. Bazı web tabanlı projeler için.)
Bunu üzerinden Delphi ile yazılımlarınızı hazırlamıştık.

Daha sonra versiyonu güncellemek istedik. 5.1.4x versiyonuna. (XAMPP 1.7.3 ) üzerine kurduk. Sorun yok. çalışıyor.

Fakat şöyle bir sorun oluştu.

Database dizayn programımızı açtığımızda , daha önce hazırlamış olduğumuz dabaslerde sadece Table ve Trigger lar görünüyordu. Hazırladığımız
SP ler vs. görünmüyor. Bu durumu nasıl aşmamız gerekli. Lütfen acil olarak bunu çözmemiz gerekli.

Database' lerin sadece Klasör yedekleri var. Yani "MySQL/Data/örnek veri tabanı" şeklinde.
Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar lütfen yardım ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU] - MySQL Versiyon Güncelleme ?

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar ,
Stored Procedures , Stored Functions ve VIEW ler mysqXX\data\ altındaki mysql klasöründeki sistem tablolarında tutulur fakat bu klasörü yeni versiyon MySQL e kopyalamanız soruna neden olabilir bahsettiğiniz versiyonlar arasında sorun olurmu bilemem ama bir çok sistem parametresi mysql db sinde tutulduğu için olası farklılıklar sorun çıkartacaktır en iyi çözüm son bir kez eski sistemi çalıştırıp ilgili sp ,tunction ve viewleri script olarak yedek alıp yenisine import etmenizdir, buna karşın Trigger bilgileri ilgili database klasörlerinde *.TRN ve *.TRG olarak yer aldığından onları kaybetmeden klasörlerle taşıyabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

vkamadan yazdı: ......
S.A.
Hocam çok teşekkür ederim. :bravo:

Zaten Tablo ve Trigger' lardda sorun yoktu. Sorun Stored Procedure.
SP ler ile ilgili dosyalarda zaten klasörde görünmüyor ki zaten.
Yüklediğimde Table ve Trigger lar sorunsuz geldi. Ama SP ler gelmedi.

Dediğin gibi (mysql 5.x/data) klasörü içindeki mysql klasörünü tekrar yüklediğmde (yedeğimden) SP lerde geldi. Yani çalışıyor galiba.
Bu şekilde sorun çıkmaz değil mi hocam. :?: Manuel olarak klasörleri yüklediğim için ????

S.A
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Bu konuda çok emin değilim hiç tecrübe etmedim ama en sağlamı script olarak yedekleyip yenisine script olarak import etmektir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

S.A.

ama hocam ben script olarak yedekleme yapmadım.
sadece data kalsörünü komple yedekledim. !!!

inş. sorun çıkmaz.

S.A.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

script klasöründe mysql database repair gibi bişiler olacaktı, sorun çıkarsa onu denerseniz. pek sorun olacağını sanmıyorum çünkü çok alt seviye bir güncelleme yapmışsınız. içinize kurt düştüyse gidip change log dosyasını okuyabilirsiniz yada @vkamadan ın dediği gibi eski versiyonu bulup kurun, onun üzerinden script olarak yedek alın.