[SORU]-MySQL Uzak Bağlantı !

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

[SORU]-MySQL Uzak Bağlantı !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. Arkadaşlar.

Benim MySQL ile ilgili olarak bir sorum olacaktı.

Deneme amaçlı olarak kullandığım (ADSL) Zoom X4 ile Virtual Server bölümünden 3306 port için kendi sistemime yönlendirme yaptım.
Şöyleki

Kod: Tümünü seç

Start Port : 3306
End Port : 3306
TCP
Kendi İp : 192.168.0.2
Resim

Sistemimde MySQL 5 sürümü kurulu ve kullanıcı şifresi yok.

Bu ayarlamaları yaptıkdan sonra hazırladığım programda server olarak kendi ip'mi girdim. Bunuda ip adresi veren siteden öğrendim ve yazdım.

Bağlanmaya çalıştığımda ise şu hata ile karşılaşıyorum.

Kod: Tümünü seç

Can't connect to MySQL server on 'burda benim ipim yazıyor.' (10061)
Socket error on connect. WSAGetLastError return 10061($274D)
Acaba uzaktan bağlantı için nasıl bir yol izlemem lazım.
Bilgi ve tecrübesi olan ardakaşlardan desteklerini bekliyorum.

Teşekkürler.

S.A.
En son hi_selamlar tarafından 03 Ara 2009 03:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL Uzak Bağlantı !

Mesaj gönderen mkysoft »

1. Eğer sizde bu USR modemin arkasındaysanız yani 192.168.0.x ip adresine sahipseniz, dış (wan-siteden öğrendiğiniz) ip ile mysql 'e bağlanamazsınız, çünkü modemlerdeki NAT/Router özelliği sadece dışarıdan erişimlerde çalışmaktadır. Eğer modemin arkasındaysanız illaki 192.xx ipsi ile bağlanacaksınız.

2. MySQL'in default root kullanıcısı sadece localhostdan bağlanabilecek şekilde yetkilendirilmiştir, yetkisini düzeltiniz.

3. Güvenlik duvarınızda 3306 numaralı portu açmalısınız, hem serverda hemde client olan makinalarda, bazen windows algılayarak erişime izin verip vermeyeceğinizi sorabiliyor.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL Uzak Bağlantı !

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar ,
MySQL5 i ilk kez kullanmaya başladığımda şöyle bir olay başıma gelmişti, root kullanıcısı sadece root@localhost olarak tanımlı geliyordu varsayılan, yani sadece MySQL e kurulu olduğu bilgisayrdan erişilebiliyordu, yerel ağ dahi olsa başka bir sistemden login olamıyordunuz bende kendim root@% kullanıcısı ekleyerek sorunu çözmüştüm, yukarıda arkadaşların aktardığı güvenlik konuları haricinde bunuda kontrol etmenizi öneririm.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr