Herkese merhaba ..
Son 1 aydır delphi 2010 kullanmaya başladım . İlk zamanlar Bilgisayarım WinXP SP3 tü şimdi Win 7 32bit sürümüne yükselttim ve ne olduysan ondan sonra oldu Delphi 2010 ram konusunda kafayı yedi.. XP SP3 te maximum 100k ram yiyen ide şimdi 300k ve üstü oluyor .. Doğal olarak projeyi derleme yapsam bile WM_TIMER hatası veriyor ..
XP SP3 Uyumluluğunda çalıştırdım yönetici olarak çalıştırdım hiç bişey değişmedi .. Şirkette kullandığım bilgisayar evdekinin 4/1 ancak gelir ama aynı proje orda çok daha performanslı çalışıyor..
Bilgisayarımın cpu ve ram bilgileri aşağıdaki Gibidir..
CPU : Intel Core 2 DUO E7200 2.53Ghz
RAM: 2 GB
Teşekkürler .
Saygılar.
Delphi 2010 ve Ram Kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi 2010 ve Ram Kullanımı
amatör küme programcı 

Re: Delphi 2010 ve Ram Kullanımı
win 7 bir süre sonra sapıtıyor 2 ay yapılandığım 7, 1 hafta önce makineyi mahvetti dediğiniz olay; ram va cpu kullanımı o kadar fazla olduki bırakın proje derlemeyi internete giremez oldum win xp sp2 ghost'um vardı yükleyerek kurtuldum tavsiyem deneme amaçlı neyse ama kullanım amaçlı genel bir standart win xp.
UWESIS CORPORATION
@citizen cevabın için teşekkür ederim biraz daha araştırma yapıcam eğer olumlu bi sonuç alamazsam XP ye tekrar dönüş yada 2. bir OS olarak kurup devam edicem ..
amatör küme programcı 

Microsoft Windows Vista'da yeni 2 özellik getirdi belki bilirsiniz. İlki SuperFetch di diğerinin ismini şuan hatırlamıyorum.
Bu bahsettiğim 2 özellik, normale oranla bilgisayarın daha fazla ram kullanmasına neden oluyor.
Demek istediğim bu iki özellikte yine Vista gibi 7'de de kullanılmış olabilir.
Bu 2 özelliği de kapatabiliyorsunuz sanırsam. Vista ya da 7 hiç kullanmadım, sadece okuduklarımı aktarıyorum. Yani nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Bu bahsettiğim 2 özellik, normale oranla bilgisayarın daha fazla ram kullanmasına neden oluyor.
Demek istediğim bu iki özellikte yine Vista gibi 7'de de kullanılmış olabilir.
Bu 2 özelliği de kapatabiliyorsunuz sanırsam. Vista ya da 7 hiç kullanmadım, sadece okuduklarımı aktarıyorum. Yani nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Super Fetchide kapattım ama halen daha aynı
:(

amatör küme programcı