Delphi2007 de DbLookup Hatası ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Necatiozbek
Üye

Delphi2007 de DbLookup Hatası ?

Mesaj gönderen Necatiozbek »

Arkadaşlar herkese merhaba..
Delphi 2007 kullanıyorum.. Şimdiye kadar hiç karşılaşmamama rağman son zamanlarda ilginç bir durumla karşılaştım.. ADoQuery kullandığımda ve query nin fieldlarına diğer querylerden çekmek üzere Lookup alan eklediğimde ve projeyi çalıştırdığımda (F9)şöyle bir hata alıyorum.
"Project Project1.exe raised exception class EOleException with message"Bilinmeyen Bir Hata Oluştur". Process stopped.Use Step or Run to contunue"
mesaja ok deyip bir iki defa daha F9 a ve çıkan mesaja ok diye tıkladığımda proje açılıyor.. Kısacası Lookup Alan kullandığım Query i açarken böyle bir hata alıyorum denedim. Ama Projeyi Build yada Ctrl+F9 edip oluşan exeyi çalıştırdığımda exe çalışırken böyle bir hata vermiyor.. Her şey normal.. Run Time de böyle bir hata alıyorum..

Her şeyi denedm.. Delphi yi kaldırdım, harici componentleri kaldırdım.. regeditten bile tüm kalıntıları tek tek sildim ve Delphi 7 yi tekrar kurup denememe rağmen bir sonuç alamadım.. Sorunun kaynağını bulamnadım..

Bu durumla ilgili bir tecrübesi ve çözüm önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.. Sistemim WinXP Pro ve SP2 yüklü.. Bu sistem ve configrasyonla yıllardır böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.. :(

Herkese Kolay gelsin