SynEdit bileşeni

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ozn
Üye

SynEdit bileşeni

Mesaj gönderen ozn »

Merhaba arkadaşlar,
Linkler bölümdeki SynEdit bileşeni indiriyim dedim. İndirdim ama açamadım bi türlü. DsgnIntf.dcu bulamıyomuş. O zaten yok sanırsam D7 de. Bu DsgnIntf sorununu başka bileşenlerde de yaşıyorum. Nasıl halletmem gerekiyo bi yardım ederseniz sevinirim. SynEdit bileşenini daha önce kurup kullanan bi arkadaş varsa lütfen yardım. Sürekli hatalar veriyo .res dosyasınıda bulamıyomuş falan.

Birde bu bileşene benzer bildiğiniz bitane daha varmı. Ben bulamadım bi türlü.

İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
ozn
Üye

Mesaj gönderen ozn »

Söylemeyi unuttum. Kurarken Packages klasörünün içindeki pack leri Source Klasörüne kopyaladım. Orjinal haliyle olan dosyalarıda bulamıyo zaten.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Tools - Environment Options - Library - Library Path den bileşenin bulunduğu klasörü bulup Add ile üsteki kutuya kaydettin mi?

Bazen kullandığın Delphi versiyonundan dolayı da sorun olabiliyor. Mesela delphi 4 için yazılanı delphi 7 de kuramıyabiliyorsun. Değişik delphi versiyonlarında farklı unitler tanımlanmış olabiliyor.
Birde bileşenin .pas dosyasının uses ındaki unitlere bak , delphi ye yabancı unitler olabiliyor , yani bilşeni yazan adamın kendi uniti gibi.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

DsgnIntf.dcu dosyasının adı delphinin sonraki versiyonlarında değiştiği için böle bi hata veriyoe. Benimde başıma gelmişti. componentin uses kısmındaki DsgnIntf nin adını yeni adıyla değiştirdim.Sorun hallolmuştu.
Yeni adı şimdi aklımda değil ama bir kaç harf farkı vardı ve delphinin help dosyasında açıklamaları vardı. DsgnIntf nin üzerine gelip "F1" tuşuna basarsan ilgili yardım sayfası açılır sanırım. kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

DsgnIntf --> DsIntf
Kullanıcı avatarı
ozn
Üye

Mesaj gönderen ozn »

Merhaba arkadaşlar,

Library path source lerin yolunu eklemiştim. Ve zaten hata veren unitin başında(uses kısmında)

{$IFDEF SYN_COMPILER_6_UP}
DesignIntf,
DesignEditors,
{$ELSE}
DsgnIntf,
{$ENDIF}

derleme komutları var. Emin değilim ama bu kod parçası Derleyicinin 6 ve üstü olması durumunda zaten D7 de mevcut olan DesignIntf, DesignEditors unitlerini aksi taktirde DsgnIntf unitini derlemesini söylüyo. Aslında bu kısımda sorun olmaması gerek miyo mu?

Ayrıca
oguzozturk74 yazdı:DsgnIntf --> DsIntf
bu değişikliği yaptıktan sonra;
DsgnIntf unitinde tanımlı TFontProperty ve daha birçok tip tanınmıyor.

Acaba diyorum DsgnIntf unitini bulup onumu eklemeliyim. Ama zaten sonraki sürümler alt sürümleri kapsamıyo mu? Ne yapacağımı anlamadım. Hala bakıyorum öyle boş boş.

İyi çalışmalar...