[SORU]-MySQL Transaction Hatası !

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

[SORU]-MySQL Transaction Hatası !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. Arkadaşlar.

MySQL + Delphi 7 Proje hazırlandı. Sorunsuz çalışıyor.

Şimdi Server 'a MySQL kurduk ve DateBase Yapısını SQL olarak aktardık ve bütün Table, SP, Trigger lar aktarıldı.

Fakat terminal den bağlantı yaptığımda bana;

Kod: Tümünü seç

#28000Access denied for user 'root'@'Burda Bilgisayarımın Adı Çıkıyor.' (using password: YES)
hatasını veriyor. Lütfen bana bu konu hakkıda bilgi verecek arkadaşları bekliyorum. Lütfen.
Ne yapmam lazım.

2. Sorum !!!!

MySQL bağlantı için MyDac kullanıyorum.,

başka bir yerde ise
1.terminalden bilgileri giriyoruz. 2. terminalden canlı bir sql soru ile (stored procedure) ile bilgileri çekmek istediğimde
ise bana terminal1 in girdiği bilgiyi göstermiyor ?? ama programı kapatıp açtığımda ise tekrar aynı sorgu (SP) çalıştığında bilgi geliyor.

Bunun sebebi nedir?

3. Sorum !!!

Localhost da programı çalıştırdığımda Transaction lar çalışıyordu.
Ama Server bağlantıda TransAction lar çalışmıyor.
Neden acaba ???
S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL Transaction Hatası !

Mesaj gönderen mkysoft »

SP lere her kullanıcı için erişim hakkı vermelisiniz, eğer admin değillerse. her sp bir database bağlıdır, aynı spyi farklı databaselerde kullanmak için o databasede tanımlamak gerekir.

büyük ihitmalle sorgu için sadece refresh diyorsunuz. tabloyu yada sorgu nesnesini close yapıp tekrar open yapın.

kullanıcıların transaction açma yetkisi olduğuna emin olun. kullanıcıların diğer makinalardan bağlanma yetkisi olduğuna emin olun.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Re: [SORU]-MySQL Transaction Hatası !

Mesaj gönderen hi_selamlar »

mkysoft yazdı:SP lere her kullanıcı için erişim hakkı vermelisiniz, eğer admin değillerse. her sp bir database bağlıdır, aynı spyi farklı databaselerde kullanmak için o databasede tanımlamak gerekir.
büyük ihitmalle sorgu için sadece refresh diyorsunuz. tabloyu yada sorgu nesnesini close yapıp tekrar open yapın.
kullanıcıların transaction açma yetkisi olduğuna emin olun. kullanıcıların diğer makinalardan bağlanma yetkisi olduğuna emin olun.
S.A.,

Bu işlem için ana sistemde kullanıcı tanımlaması yaptım.

Şu şekilde;

Kod: Tümünü seç

root@*
olarak. umarım buı işlem doğrudur.

Bu işlem neticesinde bşalantı sağladım.

Yaptığım işlem doğrumu.
Herkes cahildir, bazi konularda.