merhaba,
kuranı kerim ayetlerini bir tablo içine yazıp form üzerinde memo yada vb. bir bileşen kullanarak göstermek istiyorum ayet itibariyle fazla sayıda giriş yapılacağı için hangi database kullanmamı tavsiye edersiniz mesela firebird olabilir mi? Ayrıca bu konuya ilişkin forumda buna benzer bir bilgi varmı aradım bulamadım.
teşekkür ediyorum
hangi database'i kullanmalıyım?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: hangi database'i kullanmalıyım?
Sürekli bilgi girişi olmayacagı için herhangi bir veritabanı sistemi kullanabilirsin.
Bir ara ben kuran tefsirlerini içeren program yazmıştım, veritabanı olarak clientdataset kullanıp, verileri direk exeye gömmüştüm. Bu durumda dogal olarak bilgiler değiştirilmiyor, ama zaten son kullanıcı için böyle bir seçenek düşünmemiştim. 3 farklı tefsirin oldugu program, 6 mb büyüklüğündeydi ve çalışmak için sadece exe dosyası yeterli oluyordu.
Bir ara ben kuran tefsirlerini içeren program yazmıştım, veritabanı olarak clientdataset kullanıp, verileri direk exeye gömmüştüm. Bu durumda dogal olarak bilgiler değiştirilmiyor, ama zaten son kullanıcı için böyle bir seçenek düşünmemiştim. 3 farklı tefsirin oldugu program, 6 mb büyüklüğündeydi ve çalışmak için sadece exe dosyası yeterli oluyordu.
Re: hangi database'i kullanmalıyım?
merhaba emin bu bahsettiğin projeyi biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız yani demek istediğim kodu paylaşmanız mümkün mü acaba özeldende olabilir