bir kere gösterilen showmessage
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bir kere gösterilen showmessage
formun create olayına showmessage yada MessageDlg kullanarak bir hata penceresi gösteriyorum ama bu forum aynı zamanda regedit ile başlangıca yazıldı yani bilgisayar her açılışında çalışıyor formun create olayına yazıldığı içinde her açılışta bu pencere çıkıyor benim yapmak istediğim bu showmessage yada messagedlg sadece bir kere nasıl çalıştırabilirim bir fikri olan varmı? Teşekkürler.
Re: bir kere gösterilen showmessage
Ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım.showmessage yada messagedlg diyorsun.Bunlardan biri elma ise diğeri armut.
birbirlerinin yerine kullanılacak fonksiyonlar değil.Hata mesajı göstermek istiyorum diyorsun.Ne hatası göstermek istiyosun.Daha ortada çalışan kod yokki, sadece Auto-create formlar yükleniyor.Tabi anaformun oncreate eventinde çalıştırdığın kritik kodlar yoksa. Bu sebeple anaformun oncreate olayına yazdığın kodu paylaşırsan, severek yardımcı olmaya çalışırız.
birbirlerinin yerine kullanılacak fonksiyonlar değil.Hata mesajı göstermek istiyorum diyorsun.Ne hatası göstermek istiyosun.Daha ortada çalışan kod yokki, sadece Auto-create formlar yükleniyor.Tabi anaformun oncreate eventinde çalıştırdığın kritik kodlar yoksa. Bu sebeple anaformun oncreate olayına yazdığın kodu paylaşırsan, severek yardımcı olmaya çalışırız.
dogru anladıysam program kurulsun oncreate de bir kez mesaj gösterilsin bi dahaki açılışlarda gösterilmesin diyorsun.O zaman ini dosyaya bir değer yazacaksın onu kontrol ederek kullanabilirsin.
UWESIS CORPORATION
kesinlikle yapmak istediğim tam olarak bu peki bunu regedite yazdırsam ordan okutsam olurmu bununla alakalı basit bir örnek verirseniz çok iyi olur.Teşekkür ederim...CiTiZEN yazdı:dogru anladıysam program kurulsun oncreate de bir kez mesaj gösterilsin bi dahaki açılışlarda gösterilmesin diyorsun.O zaman ini dosyaya bir değer yazacaksın onu kontrol ederek kullanabilirsin.
Kod: Tümünü seç
deger:=registerdenoku;
if deger=0 then begin
showmessage "ilk defa çalışıyor.Programa hoş geldiniz"
else begin
registrayaz(deger;1)
end;
registry e yazma kodları sitede mevcut sanırım sendede var.
Not:Kodlar yuvarlama...

Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

neden olmasın öncelikle USES kısmına REGISTRY unitini ekle
key oluşturmak için yani HKEY_CURRENT_USER altında Deneme/Deneme2 isimli iki adet key oluşturmak için
daha sonra alt keylere yazmak için yazmak için:
okumak içinse:
yukardaki şekilde yükleme anında değeri 1 olarak yazar, daha sonra eğer 1 ise mesajı gösterir sonrasında 0 yazdırırsın değer 1 olmadıkca mesaj bir daha gösterilmez.
kolay gelsin
key oluşturmak için yani HKEY_CURRENT_USER altında Deneme/Deneme2 isimli iki adet key oluşturmak için
var
REG:TRegistry;
SUB:AnsiString;
begin
REG:=TRegistry.Create; //regedit bileşeni oluştur
REG.RootKey:=HKEY_CURRENT_USER; //ana root
SUB:='Deneme1\Deneme2'; //oluşturulacak alt keyler
REG.CreateKey(SUB); //alt keyler oluştur
REG.CloseKey; //kapat
daha sonra alt keylere yazmak için yazmak için: