İç İçe 2 tane exe
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
İç İçe 2 tane exe
merhaba arkadaşlar ben şunu istiyorum : 1 benim delphide hazırlamış oldugun exem 2. si herhangibir dil ile yazılmış bir program.
bu ikisini 1 exe altında çalıştırmak istiyorum . 2. exe gizli olarak çalışacak fakat benim exem kapandığında oda kapanacak.
bu nasıl mümkün olabilir somut örnekler varsa elinizde paylaşabilirmisiniz
bu ikisini 1 exe altında çalıştırmak istiyorum . 2. exe gizli olarak çalışacak fakat benim exem kapandığında oda kapanacak.
bu nasıl mümkün olabilir somut örnekler varsa elinizde paylaşabilirmisiniz
Re: İç İçe 2 tane exe
Bu istediklerini DLL ile yapabilirsin.. exe icin ise sanırım handle yöntemi işe yarar (denemedim hic)
istediğini yapmanın bir kaç yolu var.
birincisi basit olanı ikinci exeyi resource olarak eklersin birinci exeye daha sonra resourcedan çıkarırp temp olarak belirttiğin herhangi bir yere buradan çalıştırırsın.
ikincisi yine ikinci exeyi bir array tanımlayarak byte blokları halinde birinci exeye eklersin böylece reseditörlerle exe dışarı çıkartılamaz.programı işletildiğinde exe yi oluşturur çalıştırırsın.
üçüncüsü ise yine ikinci exeyi bir array olarak birinci exeye eklersin.ama bunu eklerken cryptolayarak vede compress ederek eklersin.daha sonra bu dosyayı çalıştırmak istediğinde memorye açar buradan çalıştırılmasını sağlarsın bu metodla oertada exe dosyası oluşmayacağı için kolay kolay dosyanada erişilemez.aynı zamanda birinci exe ikinci oluşturduğun thread in owner ı olacağı için sonlanırsa wm_close ile birbirine mesaj gönderir kapattırısın.yine bu exeden cracker araçlarını denetleyebilirsin, wm-protect2 yapabilirsin, smc yapabilirsin.... yapmak isteyeceklerinin sonu gelmez yaparsında yaparsın sana kalmış bir şey...
birincisi basit olanı ikinci exeyi resource olarak eklersin birinci exeye daha sonra resourcedan çıkarırp temp olarak belirttiğin herhangi bir yere buradan çalıştırırsın.
ikincisi yine ikinci exeyi bir array tanımlayarak byte blokları halinde birinci exeye eklersin böylece reseditörlerle exe dışarı çıkartılamaz.programı işletildiğinde exe yi oluşturur çalıştırırsın.
üçüncüsü ise yine ikinci exeyi bir array olarak birinci exeye eklersin.ama bunu eklerken cryptolayarak vede compress ederek eklersin.daha sonra bu dosyayı çalıştırmak istediğinde memorye açar buradan çalıştırılmasını sağlarsın bu metodla oertada exe dosyası oluşmayacağı için kolay kolay dosyanada erişilemez.aynı zamanda birinci exe ikinci oluşturduğun thread in owner ı olacağı için sonlanırsa wm_close ile birbirine mesaj gönderir kapattırısın.yine bu exeden cracker araçlarını denetleyebilirsin, wm-protect2 yapabilirsin, smc yapabilirsin.... yapmak isteyeceklerinin sonu gelmez yaparsında yaparsın sana kalmış bir şey...

Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
http://www.tcct.us
en basit olanını biraz daha açıklayabilirmisiiz araştırmaya kalktım pek bişey bulamadım nasıl yapılacağına dair
Bunu yapabilirsen virüs programı da yapabilirsin demek. Virüslerde bu şeklilde bulaşıp çalışıyor.
Yanlis.. Memorydeki exeler birkac tiklama ile zahmetsizce harddiske kaydedilebiliyor.polatkadir yazdı:memorye açar buradan çalıştırılmasını sağlarsın bu metodla oertada exe dosyası oluşmayacağı için kolay kolay dosyanada erişilemez.
senin bu yazdığın tereciye tere satmak oluyor...Ertugrul yazdı:Yanlis.. Memorydeki exeler birkac tiklama ile zahmetsizce harddiske kaydedilebiliyor.polatkadir yazdı:memorye açar buradan çalıştırılmasını sağlarsın bu metodla oertada exe dosyası oluşmayacağı için kolay kolay dosyanada erişilemez.
memorydeki exeyi dump edebilirsin doğrudur.ama entry point bulup suspend yapman lazım ki dump edebilesin.oep, iat, iat size belirtmen lazım.import tablosunu düzeltmen lazım.bunlar eğer memorydeki exede herhangi bir koruma yoksa yapabileceklerin.wm protect, smc vede overlay yapılmış bir exeyi kolay kolay dump edemezsin.
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
yok ya ne virüsü konu kaymış yapmak istediğim şey kendi exem çalışırken arkada bir başka yardımcı hile dosyasını çalıştırmak oyun için.
bunu soruyorum ben
bunu soruyorum ben
Eheh.. Kime neye gore degisir tabipolatkadir yazdı:senin bu yazdığın tereciye tere satmak oluyor...

Bunlari generic unpackerlar bile yapiyor.polatkadir yazdı:memorydeki exeyi dump edebilirsin doğrudur.ama entry point bulup suspend yapman lazım ki dump edebilesin.oep, iat, iat size belirtmen lazım.import tablosunu düzeltmen lazım.bunlar eğer memorydeki exede herhangi bir koruma yoksa yapabileceklerin.
Exe memory'ye yuklenebildikten sonra onlar da dump edilir, genelde packer kendi signature ini exeye ekledigi icin ne oldugu belli oluyor. Sonra bir google aramasi nasil unpack edilecegini gosterecektir zaten.polatkadir yazdı:wm protect, smc vede overlay yapılmış bir exeyi kolay kolay dump edemezsin.
@Cagatay, sordugunun cevabi verildi zaten.
Ben hazır bir packer ile packle demedim kendin yaz dedim.neyse fazla uzatmayayım bu konu sürer gider...Caqatay yazdı: Exe memory'ye yuklenebildikten sonra onlar da dump edilir, genelde packer kendi signature ini exeye ekledigi icin ne oldugu belli oluyor. Sonra bir google aramasi nasil unpack edilecegini gosterecektir zaten.
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan