programın başka programı çalıştırması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

programın başka programı çalıştırması

Mesaj gönderen pasa_yasar »

iyi çalışmalar;

hazırladığım programda güncel sürümünü indirdiğim programı nasıl tekrar kendi üstüne yazacam. program içinde güncel sürümü indiriyorum. açılışta bakıyorum dosya indirmişse güncelle yaptıracam ama program çalışıyor çalışan programa bilgileri nasıl yazacam. önce bir yazma programı çalışsın ardından ana program çalışsın diye düşündüm onu nasıl yapabilirim onu bilmiyorum. sonuçta eğer iki exe olursa güncelle ve program diye kullanıcı sadece programı çalıştırır böylece güncelleme yapmak zorunda kalmaz. bu sorunu nasıl çözebilirim.
emin_as
Üye
İletişim:

Re: programın başka programı çalıştırması

Mesaj gönderen emin_as »

Çalışan programın üzerine yazamazsın, aşagıdaki kodla istedigin programı çalıştırabilirsin.
str1 çalıştırmak istedigin programın adı, str2 programa gönderecegin parametreler.
Shellexecute yaptıktan sonra programını sonlandırıp, çalıştırdıgın program ile güncelleme yapabilirsin.
Küçük bir tavsiye eski programı silme ismini degistir, programında bir hata varsa, kullanıcı eski programa dönebilsin.

Kod: Tümünü seç

uses shellapi;
....
var str1,str2 : string;
...
str1:='c:\deneme\dene.exe';
str2:='parametre';
ShellExecute(Handle,'open',pchar(str1),pchar(str2), nil, SW_SHOWNORMAL) ;
......
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

program çalışıyorken timer ile 15 dk bir kontrol ediyorum. ftpye bağlanmaya çalıştığı zaman program duraksıyor. bunu engellemenin bir yolu varmı. program bir çalışacak. alt taraftan güncelleme yapacak.internetten dosyayı indirecek.
Ertugrul
Üye

Mesaj gönderen Ertugrul »

indy ise tidantifreeze gibi bir component vardi onunla yapiliyor diye hatirliyorum
Lanista
Üye

Mesaj gönderen Lanista »

ftp işlemini thread içine alın..

Kod: Tümünü seç

the right is the right