Delphi 7 de Rave' de Türkçe karakterlerin kullanımı nasıl yapılıyor
bunun için ek dosya mı gerekli?
bana yardımcı olun.....
Rave türkçe karakter
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Rave türkçe karakter
Merhaba ben delphi 7de rave ile raporlamada Türkçe karakterlerin alınmasının nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum bunu için ek bir gerekli bana yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler...
Bu konu beni de delitti ve hiç bir çare bulamadım. Rave in designerinden çalıştırınca türkçe harfler çalışıyor. Ancak programı exe yapıp çalıştırınca türkçe harfler çalışmaz oluyor. Çare bulamadım. Bütün fontları tek tek denedim. Hatta Rave i update bile ettim.Varmı hakikaten bi çare bilen ?
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
Türkçe karakter
Bu sorun sanırım çözülmüyor...
En iyisi rave yerine QUİCK REPORT' u kullanmak

- Bil_Bakalım
- Üye
- İletişim:
Re: Türkçe karakter
nabersin yazdı:Bu sorun sanırım çözülmüyor...
Ben uzun süredir rave programını kullanıyorum.Bir çok müşterimde de yükli ve çalışıyor. Bir arkadaşım programı update ettiğini yazıyor.Acaba update ederken tavsiye edilen yol ile mi bunu gerçekleştirdi.
zira rave update etmeden önce denetim masasından program ekle kaldırdan önce delphi içerisinde olan rave yi kaldırmak gerekiyor.Bu işlemden sonra delphinin sitesinde olan rave 5.0.8 update dosyasını indirip yüklemek gerekiyor.
Bu update ayrıca master - detail raporlar oluştururken meydana gelen hatayıda gideriyor(hala bu hatayı nasıl yaptıklarını anlamadım ya neyse)
Rave mükemmel olmasada harika bir raporlama aracı quick report ile kıyaslamamız doğru olmaz diye düşünüyorum

http://www.nevrona.com/Default.aspx?tabid=164
arkadaslar bu adresten indirebilirsiniz.. ama eski textlerinizin hepsini değiştirmeniz lazım
yanı kaldırım yeniden koymanız lazım..
arkadaslar bu adresten indirebilirsiniz.. ama eski textlerinizin hepsini değiştirmeniz lazım
yanı kaldırım yeniden koymanız lazım..
İnsanca.... Pek insanca....
Selam
Bahsettiğiniz sorunla ben de karşılaşmıştım ve küçük bir hile ile sorunu çözdüm.
Rave Designer'da fontu değiştirmek istediğiniz bileşeni seçin ve font değiştirme arabirimini açın. Charset olarak Turkish göreceksiniz, ama buna inanmayın. Bunu önce başka bir sete çevirin ve OK'ya basın. Sonra tekrar font penceresini açın ve Turkish'i seçin. O zaman düzeliyor.
Kolay gelsin
Bahsettiğiniz sorunla ben de karşılaşmıştım ve küçük bir hile ile sorunu çözdüm.
Rave Designer'da fontu değiştirmek istediğiniz bileşeni seçin ve font değiştirme arabirimini açın. Charset olarak Turkish göreceksiniz, ama buna inanmayın. Bunu önce başka bir sete çevirin ve OK'ya basın. Sonra tekrar font penceresini açın ve Turkish'i seçin. O zaman düzeliyor.
Kolay gelsin
Re: Rave türkçe karakter
Rave report için yükleme sayfasında hata var.
Yukardaki önerilen işlemleride denedim. Türkçe karakter sorunu devam ediyor.
Ne yapabilirim Teşekkürler.
Yukardaki önerilen işlemleride denedim. Türkçe karakter sorunu devam ediyor.
Ne yapabilirim Teşekkürler.
[Her Canlı Bir Gün Ölümü Tadacaktır]