Transaction CommitRetaining Problemim

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sinancaylak
Üye

Transaction CommitRetaining Problemim

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba Benim Bi Sorunum var. Ben Uzun zamandır firebird Kullanıcısıyım ama bu problemi aşamadım. Forumdada gerekli Açıklamaları Uyguladım ama sorunu çözemedim. Problemim Şu Tablolalara Kayıt Yaparken Genelde IBDataset Kullanıyorum ve Bu Datasetlerimin Before Post Olaylarında transaction.CommitRetaining; Kodunu Yazıyorum. Ama Buna Rağmen Tabloya Post ettirdiğimde tabloya yazmıyor. programdan tamamen çıktığımda bütün verileri tabloya yazıyor. Yaptığım İşlemler İse

ibdatasetlerin Beforpost Olayından AfterPost Olayına transaction.CommitRetaining yazdım
transcation editörde read_committed rec_version nowait olarak ayarlı
transcation DefaultAction TACommitRetaining olarak ayarlı
transcation AutoStopAction TACommitRetaining olarak ayarlı

Benim İstediğim Post ettiğim anda verilerin tabloya yazılması bu konuda yarımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Re: Transaction CommitRetaining Problemim

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

sinancaylak yazdı:Merhaba Benim Bi Sorunum var. Ben Uzun zamandır firebird Kullanıcısıyım ama bu problemi aşamadım. Forumdada gerekli Açıklamaları Uyguladım ama sorunu çözemedim. Problemim Şu Tablolalara Kayıt Yaparken Genelde IBDataset Kullanıyorum ve Bu Datasetlerimin Before Post Olaylarında transaction.CommitRetaining; Kodunu Yazıyorum. Ama Buna Rağmen Tabloya Post ettirdiğimde tabloya yazmıyor. programdan tamamen çıktığımda bütün verileri tabloya yazıyor. Yaptığım İşlemler İse

ibdatasetlerin Beforpost Olayından AfterPost Olayına transaction.CommitRetaining yazdım
transcation editörde read_committed rec_version nowait olarak ayarlı
transcation DefaultAction TACommitRetaining olarak ayarlı
transcation AutoStopAction TACommitRetaining olarak ayarlı

Benim İstediğim Post ettiğim anda verilerin tabloya yazılması bu konuda yarımcı olursanız sevinirim.
beforepost demek kayıttan önceki an demektir. siz post edilmemiş bir bilgiyi nasıl dataya yazacaksınız.

genel mantık şöle işler.
post işlemi transaction start olduğu andan itibaren yapılan işlemleri tutar ve transaction a verdiğiniz
commit transaction daki bilgileri data ya yazar. yazmak istemiyorsanız rollback dersiniz. transaction kullanımının asıl amacı data güvenliğidir.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome