Merhaba arkadaşlar.
Hazırladığım programın exe ve kısayollarında sağ tıkla windows popup (standart windows işletim sistemi popup menüsü) menüsünün açılmasını önlemek sizce mümkünmüdür ve sizce nasıl yapabilirim.Kişi programıma sağ tıklayınca hiçbir menü açılmayacak.. Bunu gerçekten bilen varsa lütfen yorumlarını yazsın şimdiden teşekkür ederim..
Programın Exesine SağTıkla WindowsPopup Açılmasını Engelleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Programın Exesine SağTıkla WindowsPopup Açılmasını Engelleme
Bilen yokmu arkadaşlar.. ?
Bunu yapabilmeniz halen çalışıyor halde bir programınız olması lazım. Bu program sağ tuş ile yapılan tıklamaları takip edecek (hook) ve sizin programın üzerindeyse yok sayacak. Ayrıntılı bilgi bilemiyorum ama parça parça ararsanız bulabilirsiniz bence. Neden böyle bir şeye ihityacınız olduğuda garip açıkcası.
Program açık olmayacak ama o programa hiçbir zaman sağ tıklanamayacak bu mümkün değilmidir ?
Programa kullanıcının ilk girişinde regeditten bir ayar felan değiştirilse.. ama neyi..
Programa kullanıcının ilk girişinde regeditten bir ayar felan değiştirilse.. ama neyi..

Neden böyle birşeye ihtiyaç duyduğunu anlamadım, ama aşagıdaki sitede benzer örnekler var, belki aradıgını bulabilirsin.
http://www.shellplus.com/shell-extensions-map.html
Genelde bu tür birşey yapman tavsiye edilmez, çünkü senin yaptıgın bu degişiklik virus programları tarafından zararlı bir davranış olarak görülebilir. En önemlisi bir sorun çıkarsa, son kullanıcının sistemi olumsuz etkilenir. Bu gibi nedenlerle zorunlu kalmadıkça sisteme dokunmamak gerekir.
http://www.shellplus.com/shell-extensions-map.html
Genelde bu tür birşey yapman tavsiye edilmez, çünkü senin yaptıgın bu degişiklik virus programları tarafından zararlı bir davranış olarak görülebilir. En önemlisi bir sorun çıkarsa, son kullanıcının sistemi olumsuz etkilenir. Bu gibi nedenlerle zorunlu kalmadıkça sisteme dokunmamak gerekir.