s.a.
@shurzan sahte fonksiyonlar çağırmak elbetteki programı kırmaya çalışan kişinin işini zorlaştıracaktır.
ancak sonuçta en nihayi kontrolu yapan yer tek bir yer ve burasıda programın kırıldığı yer olarak işaretleneceği için elemanların işini fazla uzatmış olmuyoruz aslında.
Bu durumda kontrolu yapan birden fazla fonksiyon olursa ve bu fonksiyonlar rastgele çağırılırsa daha etkili olacağı kanısındayım.
Aynı şekilde programın register edilmiş olduğunu anladığımız anda kullanıcıya mesaj vermek yerine arada birkaç işlem yaptıktan sonra (demo kısıtlama işlemleri mesela) mesaj vermemiz gene kırmaya çalışan elemanın işini zorlaştıracaktır.
Tabiki mesalarımızıda direk kodun içine gömmememiz lazım. Zira bunlar bizim kontrol noktalarımızı ele veriyorlar..
ikinci bir kontrol mekanızması eklemeninde faideli olduğu kanısındayım.
kolay gelsin.
Delphide programa lisans kodu ekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphide programa lisans kodu ekleme
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- pasa_yasar
- Üye
hocam timer içindeki bu kodlama üzerine bir örnek gösterebilirmisiniz kod veya uygulama ile. yaptım fakat emin olamadım. bir örnek yazarsanız hem benim hemde diğer kullanıcılar için çok iyi olacaktır. tşk ederim
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında bunlara ilaveten, ekranda bilgi olarak hiç bir mesaj vermeden direkt olarak bir simge ile lisansın olup olmadığını göstermek ekstra bir belirsizlik oluşturacaktır. Yani lisans geçersiz veya geçerli lisans şifresi mesajı vermek yerine ekranda bir şifre yok resmi veya lisans var resmi göstermek lisans kırma işlemini bir adım daha zorlayıcı olacaktır.
Şaban Şahin AKMAN
Doğru sana katılıyorum elbette bir kontrol noktamız varsa usta Cracker için bunu bulmak zor olmayacaktır korma konusu daha geliştirilebilir. Bizim amacımız Lamerlerden korumak yoksa kırılmayacak program yoktur.aslangeri yazdı:s.a.
@shurzan sahte fonksiyonlar çağırmak elbetteki programı kırmaya çalışan kişinin işini zorlaştıracaktır.
ancak sonuçta en nihayi kontrolu yapan yer tek bir yer ve burasıda programın kırıldığı yer olarak işaretleneceği için elemanların işini fazla uzatmış olmuyoruz aslında.
Bu durumda kontrolu yapan birden fazla fonksiyon olursa ve bu fonksiyonlar rastgele çağırılırsa daha etkili olacağı kanısındayım.
Aynı şekilde programın register edilmiş olduğunu anladığımız anda kullanıcıya mesaj vermek yerine arada birkaç işlem yaptıktan sonra (demo kısıtlama işlemleri mesela) mesaj vermemiz gene kırmaya çalışan elemanın işini zorlaştıracaktır.
Tabiki mesalarımızıda direk kodun içine gömmememiz lazım. Zira bunlar bizim kontrol noktalarımızı ele veriyorlar..
ikinci bir kontrol mekanızması eklemeninde faideli olduğu kanısındayım.
kolay gelsin.
Mesaj vermek konusunda da sana katılıyorum bende kendi programlarımda asla mesaj vermiyorum. Çünkü Windows'un MessageBox API'si çağrılma durumuna buna BreakPoint Kuyup bu api çağrıldığında - Yani Register edildi veya edimedi mesajını gösteren mesaj kutusu - çağrıyı yapan OFFSET adresi bulunabilir bunun yerine mesaj vermeden görevini yapması örneğin bazı tuuşların Enable durumu true edilebilir vs.
Bunun en güzel örneği SoftIce ile Cracking çalışmalarında görüyorduk. Ancak Olly Debug da durum farklı Olly de işimizi görecektir Cracker ı zorlayacaktır.
Bir diğer konuda kontrol fonksiyonlarını ana programda yapmamak bunun için dll projesi hazırlamak daha doğru olur. dll program yüklenmeden çalıştırılmayacağı için pasif bir güvenli durum daha oluşturabilir, Bu durumda da Belleğin DUMP edilebileceğini unutmamak gerek.
Ayrıca Program her çalıştırıldığında register durumu kontrol edilmeside bir açık oluşturabilir bazı zamanlar hiç kontrol yapmamak full kullanımı sağlamakta faydalı olacaktır bu randomize edilebilir böylece lamer her zaman register kontrolüne rast gelemeyecektir. Tabi programın bazı zamanlar full olması en azından bir kez olsun kullanılması programın tanıtılması içinde yararlı olacaktır.
Biz kırılamayacak program yapma olanağımız olamayacağından çeşitli güvenlik önlemleri alarak kırılmasını zorlaştırabiliriz.
Ancak kendimize şunu sormamız gerekmez mi? Programımızdan bir ticari beklentimiz varsa güvenliği arttırılmış program ne kadar tanınır?
Şahsi düşüncem en azından tanınıncaya kadar bu konuda biraz esnek olmak lazım. Bırak kırsınlar yeni bir sürümle bunu telefi edebilirsin.
Konu daha da genişletilebilir.
Kod paylaşımı yapmaksızın Algoritma üzerinde kendimizi geliştirmek için konu başlığını devam edip fikirlerimizi paylaşmak doğru olacaktır.
Farklı fikirleride görmek isterim.
SHURZAN
Birçok noktada Shurzan'a katılıyorum.
Kaynağını net hatırlamadığım, programcılara nasihat veya önerilerde bulunan eski bir makalede, tüm fikirleri 1.0 sürümünde hayata geçirmeye çalışmanın gereksiz ve anlamsız olduğu, bu anlamsızlığa da çok fazla programcının düştüğünü yazıyordu. Kısaca "Rahat olun programa özellik eklemek için çok fazla sürüm numarası var." demek istiyordu.
Kişisel görüşüm, etkin korumanın parçalara bölünmüş bir lisans bütünü yaklaşımıyla, aynı süreçte çalışmayan farklı zamanlara yayılmış aslında farklı işler yapan farklı dosyalar tarafından parça bazlı yapılması yönündedir.
Tek süreçte yapılan kontrol işlemini ne kadar dallandırırsanız dallandırın iki hedef arasında haritada rota çizen navigasyon cihazı gibi işlem takibinde tek yol oluşturacaktır. Yani kodu anlamaya çalışmak yerine önce rotasını takip eden bir cracker fazla zorlanmayacaktır. Tabii Shurzan'ın bahsettiği softice veya olly gibi araçları kullandığını varsaydığımızda...
Kolay gelsin.
Kaynağını net hatırlamadığım, programcılara nasihat veya önerilerde bulunan eski bir makalede, tüm fikirleri 1.0 sürümünde hayata geçirmeye çalışmanın gereksiz ve anlamsız olduğu, bu anlamsızlığa da çok fazla programcının düştüğünü yazıyordu. Kısaca "Rahat olun programa özellik eklemek için çok fazla sürüm numarası var." demek istiyordu.
Kişisel görüşüm, etkin korumanın parçalara bölünmüş bir lisans bütünü yaklaşımıyla, aynı süreçte çalışmayan farklı zamanlara yayılmış aslında farklı işler yapan farklı dosyalar tarafından parça bazlı yapılması yönündedir.
Tek süreçte yapılan kontrol işlemini ne kadar dallandırırsanız dallandırın iki hedef arasında haritada rota çizen navigasyon cihazı gibi işlem takibinde tek yol oluşturacaktır. Yani kodu anlamaya çalışmak yerine önce rotasını takip eden bir cracker fazla zorlanmayacaktır. Tabii Shurzan'ın bahsettiği softice veya olly gibi araçları kullandığını varsaydığımızda...
Kolay gelsin.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...

buradaki resimdeki gibi biryer yapmak istiyorum ve girdiğim kodların full sürümüne geçmesini ve bu formunda tamamen kaybolmasını istiyorum basit olarak bunu nasıl yaparım bana bir örnek gönderseniz mümkünse....
yaptığınız tüm açıklama ve bilgilendirmeler için sağolun ama istediğim bu tam anlamıyla regedit , dll , vt farketmez sadece girilen kodu kabul etsin ve kaybolsun vede full sürüme geçsin
yardımlarınızı bekliyorum
ilker1525 // ilker1525@hotmail.com
Burada anlattıklarınızın hepsi sonuçta beş dakikada aşılabilecek korumalar.Yapılabilecek korumalardan en iyisi bir kaç çeşit korumayı birleştirmektir :
Self modifying code(process duruma göre kendi kodunu kendisi yazar ve düzeltir) + processi memory kendiniz yükletmek + memorye yüklenecek processin sıkıştırılıp kriptolanması (yükleme esnasında direk memory e açılması bu aynı zamanda debuggerların memory adreslerini boş dump etmesine yarar) + stringler için obfuscator yapılması + debugger taraması + wmprotect 2 bir de lisans kontrolunu hesaplanması zor bir algoritma ile yapın belirli harrdwarelere dayandırın işin ucunu fpu kullanın direk karşılaştırma yapmayın yeterli olur sanırım.
Daha fazla yöntemde var ama bunları yapabilen kişi zaten işi biliyor demektir anlatmama gerek yok.
Kolay gelsin...
Self modifying code(process duruma göre kendi kodunu kendisi yazar ve düzeltir) + processi memory kendiniz yükletmek + memorye yüklenecek processin sıkıştırılıp kriptolanması (yükleme esnasında direk memory e açılması bu aynı zamanda debuggerların memory adreslerini boş dump etmesine yarar) + stringler için obfuscator yapılması + debugger taraması + wmprotect 2 bir de lisans kontrolunu hesaplanması zor bir algoritma ile yapın belirli harrdwarelere dayandırın işin ucunu fpu kullanın direk karşılaştırma yapmayın yeterli olur sanırım.
Daha fazla yöntemde var ama bunları yapabilen kişi zaten işi biliyor demektir anlatmama gerek yok.
Kolay gelsin...
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
http://www.tcct.us
- pasa_yasar
- Üye