S.A.vkamadan yazdı:Merhaba ,
MyISAM ile InnoDB arasında ki hız farkı daha çok Batch Insert işlemlerinde ortya çıkıyor, çok değil bir kaç hafta önce FALCON , InnoDB ve MyISAM ın INSERT hızlarını karşılaştrmak için küçük bir test yapmıştım , 4 alanlı bir tabloya 10.000 kayıt ekletmiştim , InnoDB 7sn de, MyISAM 1.02sn de eklemişti bariz bir hız farkı olduğu ortada , fakat uygulamanızda buna benzer binlerce kaydı bir seferde INSERT etme gibi ihtiyaçlarınız çok sık olmayacaksa, bir kaç kayıdın INSERT ü sırasında ki hız farkını anlamak pekte mümkün olmayacaktır, diğer bir yandan select performansı doğru indexler kullanıldığında MyISAM ile InnoDB arasında pekte farklı sürelerde gelmiyor.
Ben MySQL e bağlanmak için ücretli bir bileşen seti olan MyDAC ' ı tercih ettim memnunum , ücretsiz olan zeos u hiç denemedim ama sıkça kullanıldığını biliyorum. ücretsiz ODBC sürücülerini de temin edebilir BDE üzerinden de bağlanabilirsiniz ama bunu önermiyorum hem biraz performans kaybı yaşanır hemde dağıtılabilirliği biraz zahmetli olacaktır.
MySQL , bağlantı seviyesinde transactionları destekler, bu yüzden işleme başlamadan önce bağlantı nesnesinin transaction başlatma metodunu ( örn : myConnection.StartTransaction gibi...) başlatımanız , ve işlem sonunda aynen Commit yada Rollback uygulamanız yeterlidir.
İyi çalışmalar.
hocam ilgi ve bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
"İYİKİ HEPİNİZ VARSINIZ..."

S.A.