ingilizce xp de form boyutu neden farklı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ingilizce xp de form boyutu neden farklı?
arkadaşlar kendi bilgisayarımda yazdığım (xp türkçe) programı ingilizce xp de (yeni kurulmuş xp, masaüstü, font vs.. ayarları standart) açtığımda form un içindeki yazılar vs.. büyük görünüyor ve bazı eklediğim komponentler form un dışında kaldığından görünmüyor. bunun her bilgisayarda aynı şekilde görünmesi için ne yapmak gerekir?
Re: ingilizce xp de form boyutu neden farklı?
Zamanında okuduğum bi yazıda programların arayüzünü tasarlarken 800x600 çözünürlükte yapın yazıyordu. 1024x768 çözünürlükte yapılan bi program 800x600 çözünürlükte ayarlı bi PC de büyük görünücektir. ingilizce olan XP ile programı yazdığınız bilgisayarın ekran çözünürlüklerini kontrol edebilir yada JVCL seti içinde bulunan TJvFormAutoSize bileşenini kullanabilirsiniz. Bir alternatif daha olarak formun autoscroll properties ını true yapabilirsiniz.
amatör küme programcı 

formların parentfont unu true yapıp yeniden fontları şekillendirdim oldu.
tşk.
tşk.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Temadan kaynaklanıyordur.
Şaban Şahin AKMAN
tema kullanmadım. direk 2009 la formu tasarlarken sorun yok aslında. daha önce delphi 7 de yapmış olduğum programı 2009'a aktarmaya çalışırken karşılaştım sorunla. formun parentfont unu true yapınca (özellikle form'unkini true yapmak şart) düzeldi.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Tema derken windows temasını kastetmiştim. Değişik kullanıcıların değişik stillerdeki tema tercihleri buna neden olabiliyor. Bazı sistemlerde düzgün olarak görünen tasarımların diğer sistemlerde seçili olan tema yüzünden bozuk olabiliyor.
Şaban Şahin AKMAN