digital label

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

digital label

Mesaj gönderen şimal »

Arkadaşlar bir paketin içinde digital göstergeli bir label görmüştüm.
Hani şu asansör göstergeleri olur ya onlar gibi...
Acaba bu componenti nerede hangi pakette görmüştüm? Şimdi kullanmam gerek ve bulamıyorum :D

Bilen duyan yada gören olursa haber edebilir mi?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Raize 3 içinde var : http://www.raize.com . Ayrıca JVCL içinde de olabilir, çünki bu pakette yüzlerce bileşen var. Yardım dökümanlarına bir bakmak lazım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

JVCL i tekrar kurup baktım ama onun içinde maalesef yokmuş...
Sonra diğer pakette ücretli olduğu için tercih etmedim. Bende digiface isminde bir font buldum. Bu fontu windows a gömdüm. Kullandım. Ancak exe ile taşınması gerekecek:(
Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
akgun83
Üye

Mesaj gönderen akgun83 »

Merhaba,
LMD Tools componentleri içinde var, kurulduktan sonra LMD Ext tabında.
Download Adresi:http://www.ceberus.com/lmd/download/index.php3 (Freeware)

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Hım bir ara LMD yi incelediğimi hatırlıyorum. Sanırım bu paketteydi:) Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

evet lmdtools'un içerisinde vardı... hatta bu bileşenler arasında çok güzel 3.parti componentler de var...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Ewt arkadaşlar tşkler bu paketin içindeymiş....
Buldum ve kullandım. Programımda o kadar emek vardı anlayanı yoktu, 2 digital label koydum hayran kaldılar....
Gelen geçen hani bir bakıyım diyor:)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

:D
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

betty_tr bu konuda çok haklısın.. Programın altyapı olarak çok sağlam bile olsa kimse umursamıyor. Ama biraz görsel yapınca sanki programın işlevsilliği artıyormuş gibi millet aa çok güzel olmuş falan demeye başlıyor .. Galiba programı yapmam yetmiyor biraz süslemek gerekiyor.. :lol:
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

arkadaşllar bahsi geçen bu komponent sağa hizalama yetisine sahip değil. küçük bi kod hilesi ile proble çözülüyor :D

Kod: Tümünü seç

s:= inttostr(scrollbar1.Position);
 while length(s)<9 do
  s:= ' '+s;

LMDLEDLabel1.Caption:=s;
yapılan sadece uzunluğu 9 a tamamlamak için başına boşluk eklemek.
(bu 9u siz istrediğiniz gibi değiştirirsiniz tabii)

kod sahibi betty'ye teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Merhabalar...
Ben digital göstergeler için kullanmıştım. 9 digit bana yettiği için 9 a tamamlama kontrolü yapmıştım. Tabiki 9 fix değil :)
Aslında arayüz tasarımında kendime güvenirim. Bir bayanın renk seçimi ve uyumluluğu ile bir erkeğinki aynı olmuyor :)

Ama mükemmel arayüz tasarımı yapan baylarda var haklarını yememek lazım :)
Ama bu led bi başka hava verdi. Digital programlar yazanlara tavsiye bence kullanın:)

Trsoft
Arayüzden etkilenme olayı sadece koddan anlamayanların tutumu değil. Okuldayken ödev teslimlerinde çalışmayan programlar arayüz şıklığı yüzünden daha yüksek puan alırdı. Projeleri çalıştıramıyanlar bari arayüz yapayım derdi :)
Ha birde yazık mükemmel çalışan kodları olan arkadaşlarda tasarımı beceremedikleri için hakettikleri notları alamazlardı :)
Bu durumda ben hafif bir müdahale ile bu arkadaşların arayüzlerini toparlardım :)
Bunu bilg mühliği hocaları yaparken sadece arayüz ile muhtap insanlara çok görmemek gerek.

Kolay gelsin....
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

betty_tr yazdı:Merhabalar...
Ben digital göstergeler için kullanmıştım. 9 digit bana yettiği için 9 a Aslında arayüz tasarımında kendime güvenirim. Bir bayanın renk seçimi ve uyumluluğu ile bir erkeğinki aynı olmuyor :)
Renkler ve zevklerin tartışılmaz olma kuralı :cry:

Evet bayanların kabiliyetlerinin öne çıktığı durumlardan biri olarak kabul edebiliriz :wink: Keşke aynı kabiliyeti trafikte de gösterebilseler... :?

Üretilen bir şeyin öncelikle tabi ki üreten kişi tarafından beğenilmesi gerekir. Doğrusu kendi adıma şu görüntüyü merak ettim :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

rsimsek yazdı:
Üretilen bir şeyin öncelikle tabi ki üreten kişi tarafından beğenilmesi gerekir. Doğrusu kendi adıma şu görüntüyü merak ettim :?:
Ben gördüm şahsen daha güzel olmuş ve de programın amacına da daha uygun bir arayüz olmuş. betty_tr, buraya da bi atsan? ;)
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Tabi atayım yarın demo göstereceğim de showroomda harıl harıl çalışıyorum. Orada ağ bağlantısı olmadığı için printscr imkanım yoktu onun için bende fotografını çektim geldim :)
Çareler tükenmez. De bu msga resim nasıl eklenir :)[/img]
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

sağolsun megenin yardımlarıyla

http://members.lycos.co.uk/mtngndz/DSC00853.JPG
En son şimal tarafından 11 May 2004 11:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.