Başlık saçma oldu ama idare edin...
benim problemim dbedit kullanılan forumlarda proje ilk açıldığında dbedit lerin değeri son kayıdı gösteriyor.benim amacım formun boş olarak açılması ama dbeditlerin içine bilgi girdikten sonra normal kaydı yapabilmek.table kapalıyken dbeditler boş olarak program açılıyor ama bilgi girişi yapılmıyor.bunun bir çözümü varmı yardım lütfen...
DBEdit lerin boş olarak açılması..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
yok hocam delphi iyidir hoştur ama eksiklikleride yok değil hani.dediğiniz gibi de yapmıştım birşey gözünüzden kaçmış.append komutuyla form açıldığında tablo ya boş bir satır ekleniyor.ya kullanıcı formu açtıktan sonra
bilgi girişi yapmaktan vazgeçerse...ondan sonra programı tekrar açıp kayıt girdiğinde kayıtlar arasında boş satırlar oluyor.dbgridde listeleme yapıldığında boş satırlar can sıkıcı oluyor.bunun çözümü varmı..
bilgi girişi yapmaktan vazgeçerse...ondan sonra programı tekrar açıp kayıt girdiğinde kayıtlar arasında boş satırlar oluyor.dbgridde listeleme yapıldığında boş satırlar can sıkıcı oluyor.bunun çözümü varmı..
Hocam tabii ki de eksikleri vardır. Neticede insan yapımı. Ama emin olki problemlerim %95 i programcıdan kaynaklanıyor. Hatayı önce kendinde aramalısın, ben öyle yapıyorum. Delphi'ye yükleyip sıyrılmak iyi değil
formun OnClose olayına kontrol koyarak, kullanıcı kaydetmemiş ise, kaydı iptal et.
if Table1.State in [dsInsert] then //kayıt ekleme modundaysa
Table1.Cancel; //kaydı iptal et.
Kolay gelsin.

formun OnClose olayına kontrol koyarak, kullanıcı kaydetmemiş ise, kaydı iptal et.
if Table1.State in [dsInsert] then //kayıt ekleme modundaysa
Table1.Cancel; //kaydı iptal et.
Kolay gelsin.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
dbedit
serkan hocam sana bir çift lafım var
formun onshow olayına table1.insert yaz mustafa hocamında dediği gibi hem kullanıcı direk bilgi girişine geçer hem de istediğin gibi dbedit ler boş gözükür
iyi çalışmlar...

iyi çalışmlar...