arkadaşlar kusura bakmayın kendim yazıp kendim cevaplıyom bazen fakat istiyomki bu bilgileri bulamıyanlar kolay bulsun
Kod: Tümünü seç
Select UYE.ADI,UYE.BLOK,HESAP.AIDAT,HESAP.AODEME,HESAP.YAKIT,HESAP.YODEME,HESAP.AY,HESAP.YIL,HESAP.NOTC,' + 'HESAP.ID,sum(HESAP.AIDAT),sum(HESAP.AODEME),sum(hesap.aidat-hesap.aodeme)as aidatk,sum(HESAP.YAKIT),sum(HESAP.YODEME),sum(hesap.yakit-hesap.yodeme) as yakitk From ' + ' UYE,HESAP Where UYE.ID=HESAP.KIM and YIL LIKE '''+COMBOBOX1.text+'%'' AND AY LIKE '''+COMBOBOX2.text+'%'' and'+' ADI LIKE '''+Edit1.text+'%'' and blok LIKE '''+COMBOBOX3.text+'%'' group by hesap.kim
combobox a buşekilde sorguyu yaptırdım ancak mesala
mayıs ayını seçtiğimde mayıs ayı aidat listesi gözüküyor fakat hesaplama sadece mayıs ayı ele alınarak yapılmış oluyor
yani diğer aylar hesaba katılmamış oluyor benim istediğim şey hem tüm aylarla hesaplansın hemde ben mayıs ı seçince mayıs ayı aidat listesi gelsin nasıl yaparım
baya bi karışık anlattım heral kısacası işlem süzdüğüm kayıt için değilde tüm table için yapılsın ve benim veri süzmemi etkilemesin
başka bir zquery ile bağlandım ancak bu seferde diğer verilere ayak uyduramıyor ilk kaydı alıp gösterilen kayıt kadar tekrarlıyor çözemedim neden böle yapıyor