Banka Projesinde Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Banka Projesinde Yardım
Arkadaşlar banka projesinde bir başlık altında bulunan mesela yatırım ürünleri 5 tane alt dalı var yatırım fonu gibi bunlara ayrı ayrı form tasarlamak karışıklığa neden olabilir diye hepsini bir formda topladım birer tane table,datasource ve bdgrid koydum kodları felan yazdım ilk programı çalıştırdıktan sonra herhangisine basarsam normal geliyor ama ikinci kez basarsam şu hatayı veriyor "table1:Cannot perform this operation on an open dataset " nedenini bilen var mı
-
- Üye
Re: Banka Projesinde Yardım
neye basıyorsun basdığın yerde ne var
onları bilmemiz gerekiyor
onları bilmemiz gerekiyor
s.a.
düğmeye tıkladığında table ile ilgili işlemleri yapmadan önce table1.close yaz
tablo açık olduğu için işlemi yapamıyorsun.
düğmeye tıkladığında table ile ilgili işlemleri yapmadan önce table1.close yaz
tablo açık olduğu için işlemi yapamıyorsun.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekürler.Kısaca ne yapmak istediğimi anlatıyım mesela vadeli ve vadesiz hesaplar var ben bu ikisine ayrı ayrı form yapmaktansa ikisini bir formda yapıp butonla yada menü oluşturup hangisine tıklarsam hem ekleme vs hemde bdgrid ile görüntülemek istiyorum paradox a bağlı işte program ilk çalıştığında tıkladığımda herhangisine çalışıyor ama diğerine tıkladığımda yazdığım hatayı veriyor umarım anlamışındır.
-
- Üye
ben hala butonların altında hangi kodlar var bilmiyorum ama
siz ilk seferde kodlar çalıştıkktan sonra mesela kayıt eklemek için
demişiniz ama dememiş olabilirsiniz.
hata bu işlem açık bir database yapılamıyor anlamına geliyor yanılmıyorsam.siz genede hangi işlemlerin yapıldığını kodla belirtmelisiniz en azından bana
siz ilk seferde kodlar çalıştıkktan sonra mesela kayıt eklemek için
Kod: Tümünü seç
table1.append
Kod: Tümünü seç
table1.post
hata bu işlem açık bir database yapılamıyor anlamına geliyor yanılmıyorsam.siz genede hangi işlemlerin yapıldığını kodla belirtmelisiniz en azından bana
tıklama yapılan butondacılgın yazdı:Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekürler.Kısaca ne yapmak istediğimi anlatıyım mesela vadeli ve vadesiz hesaplar var ben bu ikisine ayrı ayrı form yapmaktansa ikisini bir formda yapıp butonla yada menü oluşturup hangisine tıklarsam hem ekleme vs hemde bdgrid ile görüntülemek istiyorum paradox a bağlı işte program ilk çalıştığında tıkladığımda herhangisine çalışıyor ama diğerine tıkladığımda yazdığım hatayı veriyor umarım anlamışındır.
table1.open varsa
if not table1.active then table1. open
olarak değiştirin.
ya da aynı table nesnesi için farklı tabloları açmayı planlıyorsanız
tabloyu değiştirmeden önce table.close ile kapatın.
tablo açık iken tablename, database veya databasename özelliği ile emptytable özelliğini kullanamazsınz.