ay ay sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mehmet 45
Üye

ay ay sorgulama

Mesaj gönderen mehmet 45 »

Meraba delphici arkadaşlar hepinize iyi akşamlar, sorunum alacaklarımı ay ay sorgulamak istiyorum ama bir türlü beceremedim. yılın 1.ci 2nci yani ocak subat mart nisan yılın bütün aylarında ne kadar alacağım var sorgulatmak istiyorum ama yapamadım 3 adet datetimpicker var 1ci datepicker yılını seciyorum 2 ci datepicker yılın ilk ayının ilk günü olacak 3 cü ise yılın ilk ayının son günü sora yılın 2 ci ayının ilk ve son günü yılın bütün ayları bitinceye kadar ayların sırası ile ilk ve son günleri olacak. ve yılın tüm aylarını sorgulaya bileyim. veri tabanım paradox ve sadece table kullanıyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: ay ay sorgulama

Mesaj gönderen mkysoft »

tarihi tam olarak işlemenize gerek yok, tarihi ay ve yıl olarak ayırın ve where şartında öyle sorgulayın. paradoxdaki sorgulama şeklini bilmiyorum ama kısaca şöyle:

Kod: Tümünü seç

... where year(tarih)=2009 and month(tarih)=1
mehmet 45
Üye

Mesaj gönderen mehmet 45 »

Cevabınız için teşekkür ederim fakat ben table kullanıyorum. aşagıdaki örnekte verdiğimin aynısı fakat yılın ilk ayından son ayına kadar yaptırmak istiyorum verdiğim örnek sadece bulunduğumuz ayın ilk ve son gününü veriyor.

procedure TAnaform.JvSpeedButton8Click(Sender: TObject);
var
tarih, tarih1:TDateTime;
begin
tarih:=StartOfTheMonth(Date);
tarih1:=EndOfTheMonth(date);
RzDateTimePicker1.Date:=(tarih);
RzDateTimePicker2.Date:=(tarih1);
satisbuay.Open;
satisbuay.FilterOptions:=[foCaseInsensitive];
satisbuay.Filter:='ISLEMTARIHI>='+QuotedStr(datetostr(Rzdatetimepicker1.Date)) + ' and ' + 'ISLEMTARIHI<='+QuotedStr(datetostr(Rzdatetimepicker2.Date));
satisbuay.Filtered:=true;
frxsatisbuay.ShowReport(true);
end;

ilk olarak ocak aynın ilk ve son günü sonra subat ayının ilk ve son günü sırasıyla yılın bütün aylarını bu filtreye sokmak istiyorum.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

datetimepicker kullanmanızın nedenini anlayamadım. Bir döngü içinde dediğim şekildede yapabilirsiniz.