son günün kayıtlarını görme

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akuyumcu63
Üye

son günün kayıtlarını görme

Mesaj gönderen akuyumcu63 »

değereli arkadaşlar;

paradox tablosu kullanarak bir hesap takip programı yaptım. bu programda son gün hareket gören müşteri kayıtlarını ve hareketlerini SQL kullanarak gridlerde listelemek istiyorum. o gün için hareket görmeyen müşteri kayıtları değilde hareket gören müşteri kayıtları ve onların hareketlerini almak istiyorum.

teşekkür ederim, kolay gelsin,
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: son günün kayıtlarını görme

Mesaj gönderen mkysoft »

Çok genel bir soru olmuş. İşlem tarihi ile ilgili kayıt tutuyorsanız bu kayıtlara göre bir sorgulama yapabilirsiniz.Tablolarınızı ve alanlarınızı belirtmediğiniz için ne söylesek boş.
akuyumcu63
Üye

master ve detail tablolarım var bunlar MUSTERİ ve HAREKET, şimdi hareket tablosuna her gün farlı farklı müşteriler seçilerek hareket tablosuna kayıtlar eklenmekte. şimdi ben hareket tablosuna eklemiş olduğum kayıtları hareket tablosu üzerinden filitreleme yapmak suretiyle listeleyebiliyorum. günün kayıtları yada farklı filitreleme işlemleri yapıyorum yapmak istediğim bu değil,

diyelimki müşteri tablosunda 1000 tane müşteri kaydım var. 21.04.2009 tarihinde AHMET, MEHMET, MUSTAFA. İBRAHİM isimli müşterilerimin hareketlerinde borc, alacak vs. hareket kayıtları olmuş. işte ben sadece hareket gören bu kayıtların listesinini almak iştiyorum.

müşteri gridinde ( AHMET, MEHMET, MUSTAFA. İBRAHİM )
hareket gridinde (bu müşterilerin tüm hareketlerini görmek iştiyorum)

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. inşallah bu defa anlatabilmişimdir. kolay gelsin.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

select * from musteriler where musterino in (select musterino from hareket where tarih=bugun)
akuyumcu63
Üye

paradox veri tabanı ve delphi 7 kullanıyorum. verdiğiniz kodu kendime göre uyarladım.

select * from CARIKAYIT where SIRANO in (select SIRANO from CARIHRKT where ISLTARIH=getdate())

getdate() kısmına today, day yazdım. formda da bugün kısmını nasıl yazarım diye biraz arama yaptım ama yapamadım. yukarıdaki kodu kullandığım zamanda aşağıdaki hata mesajını alıyorum.

capability not supported

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

tarihi direk yazmayı deneyin önce 01.10.2009 gibi
akuyumcu63
Üye

Sayın mkysoft öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

aşağıdaki kodla, belirtilen tarihten sonra hareket gören kayıtlar listelenebilmekte

select * from CARIKAYIT where ID in (select CARIID from CARIHRKT where ISLTARIH='29.04.2009')

burada;
CARIKAYIT müşteri kayıt tablosudur. ID ‘de bu tablonun otomatik artan kayıt alanıdır.
CARIHRKT müşteri hareketleri tablosudur. CARIID de bu tablonun secondery index alanıdır. ISLTARIH de yine bu tablonun işlem tarih alanıdır.

Tarih bilgisini CxDateEdit ‘den okutmaya çalıştım ama bir türlü başaramadım. Nasıl yapabilirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Kod: Tümünü seç

... ISLTARIH='+QuotedStr(CxDateEdit1.Text) +')'
akuyumcu63
Üye

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: herşey için çok teşekkür ederim. :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: