dbcombobox atama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbcombobox atama
formumda dbcombobox, edit ve grid var .dbcombobox'ta öğretmen isimleri geliyor editte de atanacak öğrencilerin aramasını yapıyorum gridde atanacak öğrenci'ye ait bilgiler geliyor ama o öğrenciye bakan öğretmenin de bilgilerinin görünmesini istiyorum.yani öğrenci tablosundaki bir kaydı öğretmen tablosundaki bir kayda atamak istiyorum.nasıl bir işlem yapmalıyım.yardım ederseniz çok sevinirim.
Re: dbcombobox atama
her ogrencye bir ogretmen atayacagını dusunursek
ogrenci tablosunda ogretmen bilgisi tutulacagı bir alanın var demektir. bu alana ogretmen bilgisini girmen lazım. bunuda bir update sql cumleciğiyle yapabilicegin gibi bir dblookcombobax ile yada baska yöntemlerle de yapabilirsin klay gelsin
ogrenci tablosunda ogretmen bilgisi tutulacagı bir alanın var demektir. bu alana ogretmen bilgisini girmen lazım. bunuda bir update sql cumleciğiyle yapabilicegin gibi bir dblookcombobax ile yada baska yöntemlerle de yapabilirsin klay gelsin
Medeniyet dediğin hayat almaz, hayat verir. Senin dedelerin ninelerin bunu gerçekleştirdi... Şemsettin YEŞİL
Aslında benim istediğim tam olarak bu değildi.Benim atama adında üçüncü bir tablo var.Bu tabloda öğretmen ve öğrenci tablosundaki alanlar bulunuyor fakat bilgi girişi yapmadım.Ben editte arama yapınca doğal olarak gridde öğrenci bilgileri görünüyor.Benim istediğim şey tam olarak aradığım öğrenciyle birlikte öğretmen bilgilerini de göstermek.Yani başka bir değişle iki ayrı tabloyu başka bir tabloda birleştirmek.Yardımcı olursanız çok büyük bir baskıdan kurtulcam.Lütfen yardım edin bütün yardımlara açığım.
Sanırım anlatmak istediğini tam anlatamamışsın. Anladığım kadarı ile (eğer doğru anladı isem) sanırım master-detail tablo yapısı sorununu çözer. Master- detail diye arat ona göre yardımcı olalım...
Eyvallah..
Eyvallah..