Merhaba Arkasdaşlar,
Muhasebe hesap planına benzer bir yapısı olan bir program yazacağım ve maske parametrik olacak ve veri girişi cxgridden yapılacak bu konuda bilgisi olan veya nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
örneğin : 100 ana hesap
100.01 detay hesap gibi olacak
veri tabanında 10001 olarak kaydedilecek fakat ekranda 100.01 yazacak
Muhasebe Hesap Planı Oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Muhasebe Hesap Planı Oluşturma
kadirkurtoglu ile irtibata gec. kadir hocam 3 sene önce bu proje üzerine calisiyordu. ama cözüm buldu mu bilemiyorum.
kıdemsiz üye
merhaba kadirkurtoglu ile görüştüm ve saolsun önerileri ile çözüm buldum fakat bu adımı geçince şöyle bir sorun geldi karşıma örneğin hesap maskem
###.##;1;_ olarak tanımlı ve kullanıcı 100.01 girerse bi sorun olmadan kaydediyor. fakat kullanıcı 100 girerse 100. şeklinde kaydediyor bunu 100 şeklinde gösterebilirmiyiz ?
iyi çalışmalar
###.##;1;_ olarak tanımlı ve kullanıcı 100.01 girerse bi sorun olmadan kaydediyor. fakat kullanıcı 100 girerse 100. şeklinde kaydediyor bunu 100 şeklinde gösterebilirmiyiz ?
iyi çalışmalar
sorun sondaki nokta ise (100'.') pos ile yok etseniz kayıtdan önce olmaz mı?
UWESIS CORPORATION
-
- Üye
- İletişim:
Kod: Tümünü seç
if (Length(kod) > 0) and (kod[length(kod)] = '.') then
delete(kod, length(kod), 1);
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
- pasa_yasar
- Üye
acaba nasıl bir çözüm buldun. benimde aynı problemim var. kadir hocamı rahatsız etmek istemiyorum. bizimle paylaşırsan sevinirim. birde önemli problem. toplamları hesaplarken üst grupları hesaplarken hız kaybını nasıl engelliyorsun.