değerli arkadaşlar;
delphi 7 ve paradox veri tabanı kullanmaktayım.
yazmış olduğum hesap takip programında güvenlik hdd seri nosuna göre ayarlanmıştır. program her açılışta hdd seri nosunu kontrol ederek açılmaktadır. programı tek kullanıcı için kullandığım zaman herhangi bir sorun yaşamamaktayım.
ancak programı çok kullanıcı yaptığım zaman (BDE kullanıyorum) ana makinede bir sorun yaşamıyorum ama terminal makine de bilgisayar programa giriş yapamıyor. bence terminal makinenin seri nosunu alıyor. şifreleme ana makinenin seri nosuna göre yapıldığı için programa giriş yapılamıyor.
şimdi ben terminal makineden ana makinedeki hdd seri noyu nasıl okutabilirim bu nasıl mümkün olabilir. yada BDE üzerinden bir hatamı yapmaktayım. inşallah derdimi anlatabildim.
ağ bağlantısını; BDE deki ayarları yaptıktan sonra ana makinedeki ağ sürücüsüne bağlanarak program dosyasına terminal makineden kısayol yaparak çalıştırıyorum. güvenlik iptal edilince her şey normal çalışmakta
kolay gelsin.
paradox ve çok kullanıcılı program
-
- Üye
paradox ve çok kullanıcılı program
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: paradox ve çok kullanıcılı program
Konu tamamen BDE dışında bir konu, ana makinada neye göre lisans kontrolü yapıyorsan terminalde de aynı kontrolü yapman gerek ve bu kontrolü ana makineye göre yapmalısın. Mesela ana makine hard disk numarasını okuyorsan terminaldeki program da ana makinedeki diskin seri numarasını okumalı. Tabi bu durumda normal kendi makine kodunu okuyor gibi okuyamazsın farklı yollara baş vurmalısın. Bu yollardan birisi, ana makinede çalışacak bir soket programı ile istemcilere istediği bilgiyi göndermek olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Şaban abi;
'ana makinede çalışacak bir soket programı' bu işlemi yapmak benim için şimdilik biraz zor.
çözümü şöyle buldum. ben hdd seri nosunu database kaydediyordum bundan vazgeçtim. hdd seri nosunu txt dosyasına kaydettim. txt dosyasını bilgisayarda bir klasörün için de oluşturup lisanslamayı o dosya içindeki değeri okutarak yaptım. daha ağda denemedim ama olacağını düşünüyorum.
teşekkür ederim. kolay gelsin.
'ana makinede çalışacak bir soket programı' bu işlemi yapmak benim için şimdilik biraz zor.

çözümü şöyle buldum. ben hdd seri nosunu database kaydediyordum bundan vazgeçtim. hdd seri nosunu txt dosyasına kaydettim. txt dosyasını bilgisayarda bir klasörün için de oluşturup lisanslamayı o dosya içindeki değeri okutarak yaptım. daha ağda denemedim ama olacağını düşünüyorum.
teşekkür ederim. kolay gelsin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ana makinedeki lisanslı çalışan progeamını da başka bir bilgisayara taşır ve oradaki terminalleri çalıştırırsak programın kırılmış olacak
.

Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
bence olmaması lazım. ana makinede lisans alırkan bit txt dosyası oluşturuluyor bu txt dosyasıda programın çalıştığı bilgisayarın hdd seri nosu saklanmakta, program her açılışta bu dosyanın içindeki seri noyu kontrol ediyor ve buna karşılık gelen bir formülün sonucuna göre programı açmaktadur. bu işlem her terminal makinede ayrı ayrı yapılmakta, her terminalde ayrı bir txt dosyası var bu txt dosyalarıda terminaldeki hdd nin seri nosu saklanmaktadır.
uyarınız için teşekkür ederim. kontrol edeceğim.
uyarınız için teşekkür ederim. kontrol edeceğim.