Dosyaların MD5 değerini hesaplamak için aşağıdaki fonksiyonu kullanıyorum.Fakat 10-20 mb civarındaki dosyaların md5 değerini hesaplarken bir sorun yok fakat boyutu 100 mb civarı olan dosyaların md5 değerini hesaplarken işlemci kullanımı artıyor ve bilgisayarda takılmalar başlıyor.Herhangi bir çözümü var mı?
Ben http://www.softpedia.com/get/System/Fil ... ator.shtml adresinden bir program indirdim. 800 mb lik bir dosya kullandım. gerçekten uzun sürüyor. Bu programda label a işlemin ne kadarının tamamlandığını yazmışlar. Siz de böyle birşey yapabilirsiniz.
Dosya büyüklüğünü kontrol ettir, 10 MB'a kadar olanların tamamını, büyük olanların başından ilk 10 MB'lık kısmını ( stream ile kesebilirsin ) MD5'lersin olur biter. Dosyanın sonuna bişeyler eklenir vs. kaygın olursa o zaman baştan 5 sondan 5 mb kırpıp tek bir yeni dosya olarak elde ederi, bu dosyayı MD5 ile alırsın.
Sonuçta programının / verinin neresine etki edileceği üç aşağı beş yuları bellidir. Sadece bu kısımlara odaklanırsa sonuç olumlu olur.