Merhabalar,
Ana formumda bir panel var ve panel uzerinde 1 memo var, panel Bottom seklinde formun altinda duruyor, ayrica birde MdiChild formum var MdiChild formu show yapiyorum her sey normal bir sorun yok, fakat MDI child formda Actionlarda kisayollar kullandim misal ENTER degistir anlaminda insert ekle, f3 bul gibi, sorun ben ana formumda bulunan memoda Enter tusuna basinca meydane geliyor ve MDICHILD formdaki degistir ozelligi devreye giriyor halbuki memo da bir alt satira inmem lazim, ana formdaki memo aktif oldugunda MDI child penceredeki kisayollari gitmesini nasil onlerim,
Burhan Cakmak
Formda kisayol kontrolu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
-
- Üye
Re: Formda kisayol kontrolu
Merhaba ,
Boolean tipi bir değişkenle hallolur.Bu değişkeni MDIChild formu açmak için kullandığın butonda veya MDIChild formun OnShow olayında True yap.Formun OnClose olayında False yap.Kısayolları yazdığın kodlarda değişkenin True olduğunda devreye girmesini sağla.
Kolay gelsin.
Boolean tipi bir değişkenle hallolur.Bu değişkeni MDIChild formu açmak için kullandığın butonda veya MDIChild formun OnShow olayında True yap.Formun OnClose olayında False yap.Kısayolları yazdığın kodlarda değişkenin True olduğunda devreye girmesini sağla.
Kod: Tümünü seç
if degisken = True then
begin
kodlar......
end ;
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.