DHTMLEdit kullanan var mı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DHTMLEdit kullanan var mı?
Geçen günkü html editor arayışımı ActiveX deki DHTML Edit Control ile çözmeye çalışıyorum. Tam istediğim gibi birşey ama bir sorun var maalesef. DHTMLEdit in LoadDocument fonksiyonunu kullanarak bir html dosyayı gösterebiliyoruz. Ama bu şekilde gösterdikten sonra form kapanırken bir hata veriyor (kapanışta hiçbir kod yok). Verdiği hata şu şekilde:
önce:The memory could not be "written"
ok dedikten sonra da "Access violation"
Componentin kendi unitine baktım kapanışta çalışan herhangi bir olay var mı diye çalışan bişey de bulamadım. Kullanmış olan var mı acaba? Veya bu hata neden olabilir sizce?
önce:The memory could not be "written"
ok dedikten sonra da "Access violation"
Componentin kendi unitine baktım kapanışta çalışan herhangi bir olay var mı diye çalışan bişey de bulamadım. Kullanmış olan var mı acaba? Veya bu hata neden olabilir sizce?
Olevariant olması gerekiyor. Netten bulduğum kodu kullanıyorum:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var filename:Olevariant;
begin
if OpenDialog1.Execute then
filename:=OpenDialog1.FileName;
DHTMLEdit1.LoadDocument(filename);
end;
Araştırmalarım devam ediyor, delphi-dhtmledit adında yahoogroups varmış, umarım ordan bişeyler bulabilirim. Siz denediniz mi loaddocument yapmayı ?
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var filename:Olevariant;
begin
if OpenDialog1.Execute then
filename:=OpenDialog1.FileName;
DHTMLEdit1.LoadDocument(filename);
end;
Araştırmalarım devam ediyor, delphi-dhtmledit adında yahoogroups varmış, umarım ordan bişeyler bulabilirim. Siz denediniz mi loaddocument yapmayı ?
Ben denedim Çok garip; hata almadım. Sadece bir kez kapatırken geçersiz işlem yürüttü program (denemelerimde bazen EXE den çalıştırdım.)
Olasılıklar.
1. Yüklediğiniz html dökümanı ile ilgili olabilir. Farklı dökümanları denediniz mi?
2. Sizdeki DHTMLEdit sürümünde bazı BUG lar olabilir. Malum MS in bir ürününün pek çok sürümü olabiliyor. Hatta ben aramalarımda bu ocx te bazı güncellemeler ilgili bilgilerle karşılaştım ama fazla incelemedim.
Ben bu kodu kullandım. Sizin kodunuzda hataya yol açmadı. Delphi 7 de denedim.
Ek olarak:
Bendeki sürümü:6.1.0.9227
Olasılıklar.
1. Yüklediğiniz html dökümanı ile ilgili olabilir. Farklı dökümanları denediniz mi?
2. Sizdeki DHTMLEdit sürümünde bazı BUG lar olabilir. Malum MS in bir ürününün pek çok sürümü olabiliyor. Hatta ben aramalarımda bu ocx te bazı güncellemeler ilgili bilgilerle karşılaştım ama fazla incelemedim.
Ben bu kodu kullandım. Sizin kodunuzda hataya yol açmadı. Delphi 7 de denedim.
Kod: Tümünü seç
var
ole,o2:OleVariant;
s:widestring;
begin
s:='E:\DHTML Edit Deneme1\Microsoft Security Bulletin (MS99-011).htm';
ole:=s;
o2 := False;
DHTMLEdit1.loaddocument(ole, o2);
Bendeki sürümü:6.1.0.9227
Merhabalar,
Bu ActiveX objesini kullandığınız Unit in en sonuna ,
komutlarını ekleyerek denermisiniz.
Kaynak http://www.delphipages.com/threads/thre ... 8&G=162869
Bu ActiveX objesini kullandığınız Unit in en sonuna ,
..
.
.
.
initialization
OleInitialize(nil);
finalization
OleUninitialize;
end.
Kaynak http://www.delphipages.com/threads/thre ... 8&G=162869
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar, yardımlarınız ışığında sorunu halloldu. 2 gündür bunla uğraşıyodum artık pes etmek üzereydim
delphipages.com da bulduğum şu kodla sorun çözüldü:
DHTMLEDLib_TLB.pas dosyasındaki TDHTMLEdit.getControlInterface fonksiyonunu şu kodlarla değiştirilir:

DHTMLEDLib_TLB.pas dosyasındaki TDHTMLEdit.getControlInterface fonksiyonunu şu kodlarla değiştirilir:
function TDHTMLEdit.getControlInterface : iDHTMLEdit;
var
idsp : iDispatch;
begin
idsp := iDispatch(OleObject);
idsp.QueryInterface( IID_iDHTMLEdit, result );
end;
Re: DHTMLEdit kullanan var mı?
Merhaba,
Acaba nereden indirdiniz?
Open source olan var mı?
Kolay gesin.
Acaba nereden indirdiniz?
Open source olan var mı?
Kolay gesin.
Re: DHTMLEdit kullanan var mı?
merhabalar konuyu görünce yeni bir konu açmak istemedim DHTMLEdit ile malesef tr karakter konusunda sorun çıkıyor bunu aşmanın herhangi bir yolu varmıdır ? keypress olaylarını da yakalatamıyorum teşekkür ederim, iyi çalışmalar.