Arkadaşlar
Benim her seferinde okumam gereken ortalama 64 adet excel dosyam var. Bu dosyaları fb de bir veritabanı oluşturdum onun içine atıp ordan birtakım sorgular çekiyorum.
Şimdi gelelim sıkıntıma normalde yaptığım bir programla exelleri klasörden sıra ile okuyup fb ye insert ediyorum bu işlem çok uzun zaman alıyor.Bende programın ana kanalı içinden 4 thread açarak exelleri 4 er 4 er okutmaya başladım sorun yok ama bu kanallardaki okunan verileri fbye insert etmek istediğim zaman program donup kalıyor.
önce sırasıyla IBSQL,IBstoredProc,IBTable ve IBDatasetlerle anaform üzerinden bağlantı kurmayı denedim olmadı sonra threadlerde dataset tanımladım yine olmadı thread içinde ADO ile okuduğum verileri bir türlü FB insert edemedim.
Konu hakkında bilgisi olan ve bu bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
TThread ile fb insert işlemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: TThread ile fb insert işlemi
s.a.
kullandığınız connection table transaction vs bileşenleri thread içinde oluşturun. her thread sadece kendi oluşturduğu bileşenleri kullansın.
bide öyle deneyin.
kolay gelsin.
kullandığınız connection table transaction vs bileşenleri thread içinde oluşturun. her thread sadece kendi oluşturduğu bileşenleri kullansın.
bide öyle deneyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
aslangeriye ek olarak isin icerisine ado , activex tarzi birsey girdiginde coinitialize tarzinda birseyler eklenmesi gerekiyordu threadlere yamulmuyorsam. problem bu olabilir
http://delphi.about.com/od/kbthread/a/q ... eading.htm Burdaki örnek işine yarayabilir.Thread ile çalışırken çok iyi bir kodlama yapısı kurman lazım nerden hata çıkaracağı belli olmuyor..Özellikle sonlandırmalar sıkıntılı olabiliyor...sadettinpolat ın dediği gibi linkteki örnekte bütün işlemler Thread içinde oluşturulan nesnelerle yapılıyor...