Merhaba arkadaşlar.
Elimde elektronik kantardan tartılan değeri okumak için Baykon'un BX 1T modeli var ve rs232(com1'den) kullanarak ekranında gösterdiği değeri bilgisayara gönderiyor. tartılan değeri okutmak için (örneğin 2350 kg.) hem Asyncpro'nun ApdComPort bileşeni hemde Comport bileşenlerini kullandım ama her ikisi de tartılan değeri "|ypà 2350 €x" gibi karakterler olarak okuyor. her ikisinde de değerleri okurken #48..#57 (0..9) arası değerleri okutup değişkene atmama rağmen değer tam olarak yine düzgün gelmiyor. Önceki kullanılan programda bu cihazdan tartılan değer "PCCOM_Professional.ocx" dosyası ile okutuluyormuş. Elinde "PCCOM_Professional.ocx" (forum'da arama yaparken bu tür konularda bi arkadaş bu dosyanın kullanılmasından bahsetmiş ama örnek kod verilmemiş. google'da da arama yapmama rağmen ""PCCOM_Professional.ocx" dosyasını kullanan örnek bir koda rastlayamadım.) dosyası kullanarak port'tan değeri okuyan örnek koda sahip olan arkadaşlar varsa ve benimle paylaşırlarsa sevinirim. Ayrıca bu ascii karakterler probleminide nasıl çözebileceğim hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Comporttan veri okuma(.ocx dosyası)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Comporttan veri okuma(.ocx dosyası)
Selamlar, Bende işim gereği Com. portları çok sık kullanıyorum. Bahsettiğiniz şekilde saçma ASCII karakterler olarak data gelmesinin sebebi büyük ihtimalle baud hızı yada parity değerlerinin uyuşmazlığıdır. Eğer kabloda bir problem yoksa.. Bazen bu tür sorunların sebebi Com portun arızası da olabiliyor. Başıma gelmişti. Eğer NoteBook kullanarak USB-->COM port çevirici kullanıyorsanız bunlarda da sorun çıkabiliyor. Notebook için en iyisi PCMCIA adaptör şeklinde olan COM portlar. Nerede bulurum derseniz. Bimel'de var. www.bimel.com.tr
Bunun dışında kullandığınız Com port komponenti yada rutini diyelim daha önce denenmiş mi ? Başka bir uygulamanızda Doğru çalıştığını gördünüz mü ?
Ben, Delphi 7 ve MarcoCocco'nun ComPort Komponentini kullanıyorum ve çok memnunum. Google'da aratırsanız bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Bunun dışında kullandığınız Com port komponenti yada rutini diyelim daha önce denenmiş mi ? Başka bir uygulamanızda Doğru çalıştığını gördünüz mü ?
Ben, Delphi 7 ve MarcoCocco'nun ComPort Komponentini kullanıyorum ve çok memnunum. Google'da aratırsanız bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
cevabınız için teşekkür ederim. tavsiyelerinize uyarak dediklerinizi deneyeceğim. (cihaz il dışında olduğu için hemen deneyemiyorum.) en son durum hakkında yine yardımlarınıza ihtiyacım olabilir. iyi günler.
-
- Üye
hocam merhaba bende şu an böyle birşey yapmaya çalışıyorum
esit marka bir kantardan bilgi okumaya çalışıyorum
cport indirdim kurdum ama deneme şansım olmadı cihaz yanımda olmadığı için
okunan değerler ascii olarak geliyor değilmi peki bunu nasıl rakama çevire biliriz yada önerdiğiniz component varmı ?
esit marka bir kantardan bilgi okumaya çalışıyorum
cport indirdim kurdum ama deneme şansım olmadı cihaz yanımda olmadığı için
okunan değerler ascii olarak geliyor değilmi peki bunu nasıl rakama çevire biliriz yada önerdiğiniz component varmı ?
bilmezler bilmediklerinide bilmezler ama kendilerini bilir sanırlar
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
Esit i bilemiyorum da ben kantar programımda TurboPower Async Professional APRO bileşenini kullanıyorum code da aşağıdaki gibi veri geldiği zaman aşağıdaki olay tetikleniyor.
Kod: Tümünü seç
procedure TfrmAracGiris.comKantar2TriggerAvail(CP: TObject; Count: Word);
var
I: Word;
C: Char;
begin
for I := 1 to Count do
begin
C := comKantar2.GetChar;
case C of
#2: FAgirlik_2_Str := ''; // Start biti
#3: begin