Banko görevlisinin tomografi ve MR randevularını kaydettiği bir kayıt tablom var.Aslında bu randevu kaydı olan bir tablo değil.Hasta bilgileri ve tetkik bilgilerinin, hangi tetkikin hangi tarihte saat kaçta kaç nolu salonda çekileceğini v.s. yazıldığı tetkik kayıt tablosu.Tetkik işlemi sona erince tetkik çekildiği ile boolean bir alana kayıt düşülerek kaydın randevu olmaktan çıkarılması sağlanıyoır.Yani aslında hem tetkiki çeken görevli hemde bankoda kayıt yapan kayıt elemanı da aynı tabloyu kullanıyor.Buraya kadar sorun yok.Benim yapmak istediğim olay şu.Kayıt elemanı randevu vermek için açtığında hangi tarihe hangi salona randevu vermek isterse açılan ekranda o tarihteki randevular listelensin.Boş tarih ve saatler görüntülensin.Orada boş müsait olan bir yeri de seçince oradaki tarihi ve saati de tetkik kayıt tablosuna yazsın.Aslında burada şöyle bir yapı kurmaya çalıştım.Bu randevuları açılan yeni formdaki bir stringgride aktarıp boş alanları göstermeye çalıştım.Ama kayıt düzenlemeler de ve değişiklikler de bazı sorunlarla karşılaştım ve çokta stabil bir yapı olmadı.Aşağıdaki yapı stringgrid yapısı.
Sonra başka bir yol denemek istedim.Kayıt elemanının randevu almak istediği tarih ve salondaki randevuları bir query ile sorgulayıp bir dbgridde göstereyim.Aslında bu yapı en güzel olan gibi duruyor.Ancak o zamanda bu kayıtlar ardışık olarak sıralanıyor.Oysa ben istiyorum ki saat dilimlerinde randevu olmayan dilimler boş olarak gelsin.Bu yapıda da bunu başaramadım.
Mesela diyelim ki kayıt elemanı 10.01.2009 tarihinde 1 nolu BT salonuna kayıt yapmak istiyor.Randevu vermek için tıklayınca açılan formda ki DBGride o gündeki randevular gelsin.Diyelim 3 tane de randevu olsun. Saat 10:00, 12:30, ve 17:30 olsuın.
Bu DBgridde 3 adet kayıt geliyor doğal olarak.ve Alt alta şu şekilde
10:00 XXX Kişisine BT Boyun çekilecek.
12:3, YYY Kişisine BT Cranio çekilecek.
17:30 ZZZ Kişisine BT Cranio çekilecek.
Oysa benim istediğim ise şu şekilde.
08:00
08:30
09:00
09:30
10:00 XXX Kişisine BT Boyun çekilecek.
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30, YYY Kişisine BT Cranio çekilecek.
13:00
...
...
...
17:30 ZZZ Kişisine BT Cranio çekilecek.
...
...
...
...
Böyle bir yapıyı nasıl kurabileceğimi bir türlü çözemedim.JVPlanit diye bir component var ama o da olmuyor.Yada ben intibak ettiremedim.
Stringgrid değil de DBGrid şeklindeki yapıyı tutturabilirsem çok güzel olacak.Dbgrid yapısını oluşturabilmem için acaba ne yapmam gerekir yada farklı nasıl b ir yol izlenebilir.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim....