Merhaba Arkadaşlar;
Sağlık Bakanlığının 01.01.2009 da başlıyacak olan MKYS (Malzeme Kaynak Yönetim Sistemi) web servislerini Delphi 7 ile geliştirmeye başladım ama sadece başlayabildim şimdilik.
"http://sbu2.saglik.gov.tr/mkys/mkysServis.asmx?wsdl" adresinden wsdli ekliyorum. Derleme işleminde bana hata veriyor. Vermiş olduğu hata. "Undeclared identifier: 'dtMakbuzDetay' ". MKYS Servislerini delphi 7 ile yapan yada bana yardımcı olacak birileri varmı. İnternette araştırdım ama bişey bulamadım. Delphi 7 ile ilgili olan (Sağlık Netten) updateleri yaptım.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Delphi 7 de MKYS Webservisleri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi 7 de MKYS Webservisleri
"Undeclared identifier" hatası belirteç tanımlanmamış demektir. Belirteci tanımlamanız lazım. ayrıca aldığınız hatayı eğer kodları yazdığınız unit'te alıyorsanız uses'e "mkysServis" eklerseniz sorun düzelir.
Eğer mkysServis.pas'da hata alıyorsanız delphi 2007 veya üstü bir sürümde pas dosyasını oluşturun.
Eğer mkysServis.pas'da hata alıyorsanız delphi 2007 veya üstü bir sürümde pas dosyasını oluşturun.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Re: Delphi 7 de MKYS Webservisleri
Selam Arkadaşım, Öncelikle WDSL dökümanları ile hiç uğraşma ve bulaşma seni çıkmaz bir sokağa ve bir batağa sürükler. Bende benzer bir uygulama için İTS sisteminde iegm'ye veri gönderme konusunda tıkanıp kalmıştım sağolsun "varyemez" nickli arkadaş yardım etti. Link çok yakınında
viewtopic.php?f=2&t=24894
Ben yaptım oldu.. Üstelik Delphi 7 ile.
Kolay gelsin.

viewtopic.php?f=2&t=24894
Ben yaptım oldu.. Üstelik Delphi 7 ile.
Kolay gelsin.