İstediğim MySQL ile bir resmi VT içine kaydetmek ve bu resmi PHP ile listelerken MySQL den direkt alıp listelemek istiyorum. Listelemek diyorum ; alt alta bir sürü resim gelebilir.
Bu işlemi nasıl yaparım veya nasıl yapamam
Bilen arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.
Resimleri veritabanına kaydetmek pek pratik bir çözüm değildir. Resimleri siteye upload edip veritabanına sira numarası ve dosya ismi ile kayıt ederseniz , sonradan veritabanında resim isimlerini çağırıp img tagının src parametresine geçerseniz -birden fazla resim için döngü kurabilirsiniz- istediğiniz işlemi kaynakları daha verimli kullanarak yapabilirsiniz..
Kolay gelsin..
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
sherlockholmes yazdı:Resimleri veritabanına kaydetmek pek pratik bir çözüm değildir. Resimleri siteye upload edip veritabanına sira numarası ve dosya ismi ile kayıt ederseniz , sonradan veritabanında resim isimlerini çağırıp img tagının src parametresine geçerseniz -birden fazla resim için döngü kurabilirsiniz- istediğiniz işlemi kaynakları daha verimli kullanarak yapabilirsiniz..
Kolay gelsin..
S.A.
Hocam ilgin için teşekkür ederim. Ama ben bu işlemi yapmam lazım. Mümkün mü ? Mümkün ise Nasıl ?
Arkadaşım kullanacağın resimler 1 KB civarı ise veritabanına kaydet ama 10 KB dan 10 tane resim gelse sorgu sonucu, 100 KB sadecec 10 satırlık dataset edecek..bide buna sayfa boyutunu ekle ortalama 200 KB endüşük sayfa olur yani buda web geliştirme mantığına biraz ters bir yöntem olur....Verdiğim örnek iyimser bir tahmin resim boyutlarının 100 KB lar civarı ve üstü olması siteyi kullanılmaz veya yavaşlıktan çekilmez hale getirir...dolayısıyla sende herkez gibi yap diyor öteki arkadaş tavsiyesine uysan iyi olur yada uyma
Bu söylediğini yapmak için GD kütüphanesini öğrenmen gerekir.
Bazı durumlarda veritabanında dosya tutmak zorunlu olabilir. Bu yüzden arkadaşa hak vermek gerekir.
veritabanında blog alan kullanman gerekir.
resim için bir tane gösterici php dosyası yaparak dosya headerlerini php dosyasına vererek blob alana kaydettirdiğin veriyi ekrana yazdırman işini çözecektir.
Yukarda arkadaşların belirttiği gibi image dosyalarını vtde yol olarak tutmak her zaman önerilir. Sizin durumda illa vtde tutmak gerekiyormuş, muhtemelen
güvenlik nedeniyle ki bunun içinde kafa yormadım ama farklı çözümler bulunabilir. Veritabanında tutma meselesinde gd fonksiyonları önerilmiş muhtemelen o şekilde yapılabiliyordur
ancak ben bunun base_64 tarzı bir şeye değiştirerek yapmanın mümkün olabileceğini düşündüm sonra googleda bir arama yaptım
aşağıdaki linkteki kodu kullanarak da yapılabileceğini gördüm. http://fundisom.com/phparadise/php/imag ... age_encode