Animate avi hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Animate avi hatası

Mesaj gönderen Lord_Ares »

arkadaşlar Animate bileşinini formumu koyuyorum. file name alanına oynatmak istediğim avi dosyanın yolunu seçiyorum. daha seçtiğim gibi cannot open avi hatası alıyorum. bir kaç tane avi dosyasında denedim sonuç aynı. sorun ne olabilir yada avi dosyasını nasıl oynatabilirim.
Kullanıcı avatarı
dameon
Üye

Re: Animate avi hatası

Mesaj gönderen dameon »

Sadece sıkıştırılmamış AVI dosyalarını destekler , o yüzden DIVX aviler veya başka türlü compressed edilmiş AVI dosyalarını açmaz.Yani kullanacağın AVI'ler uncompressed olacak.
Program Files içindeki Borland dizini içinde arattırma yaparsan 1-2 tane AVI bulabilirsin örnek olarak , hangi versionu kullandığını bilmiyorum çünkü.

Ekteki dosyada bendeki Delphi 6'nın içinde bulunan cool.avi dosyasını gönderiyorum.
Dosya ekleri
cool.zip
(8.39 KiB) 100 kere indirildi
Lord_Ares
Üye

hocam çook teşekkürler sayende çözdüm.
Lord_Ares
Üye

hocam avi dosyasının istediğim kısmını sürekli oynatmak istiyorum. mesela koşan bir adam, bunu sürekli oynatmaya kalktığımda görüntüde atlamalar oluyo.
yani koşmanın sonuna geldiğinde, görüntüyü başa sar yeniden oynat diyorum. orada geçiş sırasında görüntüde milisaniyelik duraksama oluyor. fakat bir yerde gördüm hiç duraksama olmadan yapmışlar. Bununla ilgili bilgin varmı nasıl geçiş yapabilirim.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Basit bir şekil, biteni arakaya alarak ayni Aviyi başka compenent ile tekrar gösteriyordur. Arkaya aldığınıda bu esnada başa sarıyordur. bu şekilde bir döngüye girmiş olabilir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim