Sql'den table silme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tcogay
Üye

Sql'den table silme

Mesaj gönderen tcogay »

Merhaba,

Bu konuda yeni olduğumu ilk önce söylemek isterim. Mssql 2005 yüklü. Delphi den sql'deki database'den table silmek istiyorum. ADOconnection , adoquery ve button koydum. Adoconnection ile bağlantı işlerini yaptım. hata vermedi. adoquery den connection seçtim. SQL kısmına "DROP TABLE CARI" yazdım. Button un click özelliğine
ADOQuery1.Close;
ADOQuery1.SQL.Text:='DROP TABLE CARI;
ADOQuery1.ExecSQL;
yazdım. programı çalıştırıp butona tıklayınca "Cannot drop the table CARI because it does not exist or you do not have permission" hatasını veriyor.
Sorun ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Sql'den table silme

Mesaj gönderen Battosai »

Tabloyu silme yetkin yok diyor...Bağlantı yaptığın kullanıcının yetkisi var mı kontrol et...gerçi başka bir sorun yoksa olmadığı anlaşılıyor...
tcogay
Üye

Mesaj gönderen tcogay »

kullanıcı hiç eklemedim ve hiçte aklıma gelmedi. nereden eklemem gerekiyor kullanıcıyı
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

tcogay yazdı:kullanıcı hiç eklemedim ve hiçte aklıma gelmedi. nereden eklemem gerekiyor kullanıcıyı
sql server kullanıcı hiç olmadan kurulabiliyormu yaw. be hiç duymadım. mutlaka sa yada bunun gibi birşer vermişsindir.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
connection stringinide control et.
bakalım doğru veritabanınamı bağlanıyorsun?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
tcogay
Üye

Mesaj gönderen tcogay »

connection string kısmından zaten baantıyı sına dediğim zaman "sınama bağlantısı başarılı oldu." mesajını veriyor.
başka bir yere kullanıcı ve şifre yazmam gerekiyormu
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

"SELECT * FROM CARI" komutuna cevap vermiyorsa yani yine benzer hata mesajı veriyorsa tahminim tablo adı ile ilgili bir sorun olabilir. "ı" "I" harflerinde büyük küçük farklı algılayabiliyor SQL Server.

SQL Server Management Studio'dan tablo adını kontrol edebilirsen zaten sorununun çözümü netleşebilir.
tcogay
Üye

Mesaj gönderen tcogay »

merhaba

management studio dan table silebiliyorum. hiç bir hata vermiyor ama delphi aracılığı ile silmek istediğim zaman yukarıdaki hatayı veriyor.

cevaplar için teşekjkürler.