Yeni başlayanlara yol gösterici olacağı düşüncesiyle, Delphi kod editöründe Ctrl+J
tuş bileşeninin kullanımı ile ilgili örnekler sunuyorum.
Açıklamalarda kullanılan | işareti yanıp sönen imleci ifade etmektedir.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
|(imleç) yanıp söndüğü yerde Ctrl+J kullanımı ile tüm blok listesine ulaşırsınız.
Liste, array declaration (const) ile başlar ve alfabetik sırada gider.
c| -> c harfinden sonra Ctrl+J basımı "case statement (with else)" ilk sırada gelir
ve onaylamanız halinde;
case | of
: ;
: ;
else ;
end; ---> bloğunu oluşturur.
i|Ctrl+J -> açılan listede if then else seçerseniz;
if | then
begin
end
else
begin
end; ---> bloğunu oluşturur.
f|Ctrl+J -> for veya function blokları,
t|Ctrl+J -> try blokları,
w|Ctrl+J -> while veya with blokları oluşturur.
end;
İşinizi görmesi dileklerimle,
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
NeverFear - kaheri579@hotmail.com
Delphi Kod Editörü'nde Ctrl+J Tuş Bileşeni Kullanımı
Re: Delphi Kod Editörü'nde Ctrl+J Tuş Bileşeni Kullanımı
s.a.
@neverfear;
bahsettiğin şey code template. söylediklerine ek olarak
Tools--> Editor Options dan açılan Editor Properties penceresinde Source Option sayfasında Edit Code Templates... butonu ile tüm liste görülebilir. yeni ekleme ve düzenlemeler yapılabilir.
@neverfear;
Tools--> Editor Options dan açılan Editor Properties penceresinde Source Option sayfasında Edit Code Templates... butonu ile tüm liste görülebilir. yeni ekleme ve düzenlemeler yapılabilir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
"Yeni başlayanlara yol gösterici olacağı düşüncesiyle, Delphi kod editöründe Ctrl+J
Açıklamalarda kullanılan | işareti yanıp sönen imleci ifade etmektedir." demişim ...
sen ise;
"aslangeri Cum Kas 28, 2008 10:19
s.a.
@neverfear;
Tools--> Editor Options dan açılan Editor Properties penceresinde Source Option sayfasında Edit Code Templates... butonu ile tüm liste görülebilir. yeni ekleme ve düzenlemeler yapılabilir." demişsin ...
onu sen biliyorsun, ben biliyorum. yeni başlayan bir arkadaş için ne tavsiyede bulunmak istersin ..! buraya yazarsan hepimiz sana minnettar kalırız.
Açıklamalarda kullanılan | işareti yanıp sönen imleci ifade etmektedir." demişim ...
sen ise;
"aslangeri Cum Kas 28, 2008 10:19
s.a.
@neverfear;
Tools--> Editor Options dan açılan Editor Properties penceresinde Source Option sayfasında Edit Code Templates... butonu ile tüm liste görülebilir. yeni ekleme ve düzenlemeler yapılabilir." demişsin ...
onu sen biliyorsun, ben biliyorum. yeni başlayan bir arkadaş için ne tavsiyede bulunmak istersin ..! buraya yazarsan hepimiz sana minnettar kalırız.
Ctrl+J ile ilgilimi yoksa genel olarak ne tavsiye edeceğimi soruyorsun.NeverFear yazdı:.....yeni başlayan bir arkadaş için ne tavsiyede bulunmak istersin.....
Genel olarak soruyorsan onu ayrı bir başlık altında yazmanın daha uygun olacağını düşünüyorum.
Ctrl + J ile ilgili soruyorsan yeni başlayan birisinin senin yazdıklarını öğrendikten sonra aklına gelebilecek olan "acaba bu özelliğin adı ne ?" ve "acaba bende bu listeye birşeyler ekleyebilirmiyim? " sorularına cevap verdim.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama