File Server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
odemir01
Üye

File Server

Mesaj gönderen odemir01 »

Arkadaşlar merhaba.

Benim ftp server gibi bir file server yazmam gerekiyor. Sadece server bilgisayara kurulacak ve client bilgisayarlar server dan alacak bilgileri. ve daha da kötüsü birden fazla clien olucak ve çok hızlı olması gerekiyor. ftp server ve ftp client örnekleri çok yavaş kaldı ve birden fazla client bağlandığıda kilitlenmeler oluştu. Her türlü fikir component program önerilerine açığım. Ücretli bileşenlerde olur.
Varsa Yoksa Delphi
oklawa
Üye

Re: File Server

Mesaj gönderen oklawa »

Merhaba ..

Bu konuya uzağım.
Clever Internet Suite paketinde, uploader, downloader, ftpserver, ftpfilehandler vs. bileşenler var.
Belki işinizi görecektir.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

en hızlı yöntem windows sharingdir sanırım. Eğer XP Profesional kullanırsanız yetkilendirme sorununuda çözebilirsiniz.
FTPnin kitlenmesi pek mantıklı değil. Siz temel FTP komutlarını içeren bir sistem yazdınız sanırım. Passive mode kullandınız mı örneğin? Multithread bir sistem yazdınız mı? Açık kaynak kodlu Filezilla Server projesini inceleyebilirsiniz sourceforge.net adresinde. Kolay gelsin.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

odemir01 yazdı:Arkadaşlar merhaba.

Benim ftp server gibi bir file server yazmam gerekiyor. Sadece server bilgisayara kurulacak ve client bilgisayarlar server dan alacak bilgileri. ve daha da kötüsü birden fazla clien olucak ve çok hızlı olması gerekiyor. ftp server ve ftp client örnekleri çok yavaş kaldı ve birden fazla client bağlandığıda kilitlenmeler oluştu. Her türlü fikir component program önerilerine açığım. Ücretli bileşenlerde olur.
HFS programını icele aradığından çok daha iyidir. ve de opensource delphi uygulaması. kullanıcı tanımlama download upload vs her bir şeyi var. hastane data güncelemmesi içinse işini görür.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
odemir01
Üye

Mesaj gönderen odemir01 »

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Konuya biraz daha açıklık getireceğim. Multithread File Server ana makinada kurulu olucak. client bilgisayarlarda olan program ise ana makinadaki dosya listesini klasor listesini çok hızlı alacak. istenilen dosya clien bilgisayara alınacak veya client bilgisayardan ana bilgisayara dosya gönderilecek. İşlemin hızı, multithread olması çok önemli çünkü yüzbilnlerce dosya saklamayı, bu doslara erişmeyi düşünüyorum.
Varsa Yoksa Delphi
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Bu dosyaların boyutları nasıl. Eğer çok büyük değillerse (<50 KB) dosyaları DB'de saklayıp web-Service'ler yoluyla paylaşabilirsin.

Aslında ftp yavaş kalıyor diyorsan fazla kurcalamaya gerek yok. Ondan daha hızlı nasıl yapılır bu iş pek düşünemiyorum.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)