grid üzerinde update

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
lavi34
Üye

grid üzerinde update

Mesaj gönderen lavi34 »

Arkadaşlarım çok özür diliyorum bu konuda birkaç konu açtım ama yapamıyorum.lütfen rica ediyorum sorgu ile bilgi getirdiğim grid üzerinde verileri girerek yada update ederek veritabanıma kaydetmek istiyorum..bu konuda bir örnek kod verebilirmisinz.Lütfen programım bitti fakat bu kısımda takılı kaldım..bana yardım edin lütfen..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: çok acil grid üzerinde update

Mesaj gönderen mkysoft »

örnek bir proje açıp sadece yapmak istediğiniz şeyi deneyin. eğer yine olmazsa kodlarıyla birlikte bizimle paylaşın inceleyelim. Bizim buradan kod yazmamız daha zor oluyor.
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

gridde güncelleme yapacağım query'yi gride bağladım.updatesql bileşeni kullanarak gridde kayıt girebiliyorum.tabiki veritabanına kayıt olmuyor.bundan sonra ne yol izleyeceğimi yazarmısınız?updatesql ayarlarını yaptım.bu bileşen için başka kod yazmam lazımmı?
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

sayın mkysoft

sorunumu biraz çözdüm galiba fakat kodlarımda bir gariplik var.verileri kayıt değiştiriyorum ve veritabanına kaydoluyor.
mesela gridde 1.satırdaki kaydı gücelleyip butona basınca kaydediyor fakat 2.satırdaki kaydı güncelleyince 1.kaydın değerine atıyor.kodlarım şunlar.incelermisiniz..

procedure Tfrmislem.Button1Click(Sender: TObject);
begin

with dm.qryVerecekListe do
begin
first;
While not eof do
begin
dm.tblVerecekler.edit ;
dm.tblVereceklerACIKLAMA.Value := dm.qryVerecekListeACIKLAMA.Value ;
dm.tblVerecekler.Post;
dm.tblVerecekler.Refresh ;
dm.StokTrans.CommitRetaining ;
Next;
end;
end;

end;
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

normalde updatesql kullanıyorsanız hiç kod yazmanıza gerek yoktur. Siz IBdataset üzerinde updatesql nesnesi olarak eklemiş olduğunuz updatesql nesnesini atayın. updatesql nesnenize update komutlarını yazın. çalışması gerekir.
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

anlattığınız gibi denedim zaten.veritabanına kayıt etmedi.kayıt etmesi için birşey yazacakmıyım..küçük bir örnek yazarmısınız.
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

bütün ayarlarım herşeyim eksiksiz.gride veri giriyorum yada güncelliyorum fakat programı açıp kapatınca değişikliklerimin olmadığını görüyorum...
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

ayrıca IBDataset kullanmadım. IBQuery1'nin UpdateObject'ine IBUpdateSql'i tanıttım...cxgrid'in DataSource'suna da IBQuery1'yi tanıttım...