cxgrid yazdırma

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
lavi34
Üye

cxgrid yazdırma

Mesaj gönderen lavi34 »

cxgrid 'i yazdırmak için Printing System ile arasında nasıl bağlantı yapılacak?cxgrid kullanmaya yeni başladım.henz hiçbirşey bilmiyorum diyebilirim...
lavi34
Üye

Re: cxgrid yazdırma

Mesaj gönderen lavi34 »

yardımlarınız acil bekliyorum
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

devexpress in printer bileşenlerini kurduysan oradan yazdırman çok basit aslında. eğer kurmadıysan cx gridden print yapamassın sadece excele gönderebilirsin.
Eğer cxgridin printer bileşenlerini kullanmayacaksan ya quick report kullanacaksın delphinin ücretsiz bileşenidir, yada benim tavsiyem fastreport kullanman oalacaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Kısaca şöyle :

* Forma bir tane TdxComponentPrinter componenti koy.
* Sağ tıklayıp ReportLinks...'e tıkla.
* Add... butonuna tıkla. Karşına form üzerinde printing system ile yazdırabileceğin componentlerin listesi gelir. cxGrid'te gelmesi lazım. Onu seç. Name kısmına linkin ismini yaz, mesela cxGrid1Link diyelim. Yazdırırken bu ismi kullanacaksın.
* Daha sonra şu kodu kullanman lazım :

dxComponentPrinter1.Preview(True, cxGrid1Link);

Kolay gelsin.
lavi34
Üye

Mesaj gönderen lavi34 »

yazdıklarınızı aynen uyguladım ama gridde listelenen kayıtlar Preview de gelmiyor