cxgrid yazdırma
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
cxgrid yazdırma
cxgrid 'i yazdırmak için Printing System ile arasında nasıl bağlantı yapılacak?cxgrid kullanmaya yeni başladım.henz hiçbirşey bilmiyorum diyebilirim...
Re: cxgrid yazdırma
yardımlarınız acil bekliyorum
devexpress in printer bileşenlerini kurduysan oradan yazdırman çok basit aslında. eğer kurmadıysan cx gridden print yapamassın sadece excele gönderebilirsin.
Eğer cxgridin printer bileşenlerini kullanmayacaksan ya quick report kullanacaksın delphinin ücretsiz bileşenidir, yada benim tavsiyem fastreport kullanman oalacaktır.
Eğer cxgridin printer bileşenlerini kullanmayacaksan ya quick report kullanacaksın delphinin ücretsiz bileşenidir, yada benim tavsiyem fastreport kullanman oalacaktır.
Merhaba,
Kısaca şöyle :
* Forma bir tane TdxComponentPrinter componenti koy.
* Sağ tıklayıp ReportLinks...'e tıkla.
* Add... butonuna tıkla. Karşına form üzerinde printing system ile yazdırabileceğin componentlerin listesi gelir. cxGrid'te gelmesi lazım. Onu seç. Name kısmına linkin ismini yaz, mesela cxGrid1Link diyelim. Yazdırırken bu ismi kullanacaksın.
* Daha sonra şu kodu kullanman lazım :
dxComponentPrinter1.Preview(True, cxGrid1Link);
Kolay gelsin.
Kısaca şöyle :
* Forma bir tane TdxComponentPrinter componenti koy.
* Sağ tıklayıp ReportLinks...'e tıkla.
* Add... butonuna tıkla. Karşına form üzerinde printing system ile yazdırabileceğin componentlerin listesi gelir. cxGrid'te gelmesi lazım. Onu seç. Name kısmına linkin ismini yaz, mesela cxGrid1Link diyelim. Yazdırırken bu ismi kullanacaksın.
* Daha sonra şu kodu kullanman lazım :
dxComponentPrinter1.Preview(True, cxGrid1Link);
Kolay gelsin.
yazdıklarınızı aynen uyguladım ama gridde listelenen kayıtlar Preview de gelmiyor