dbgrid

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aayylliinn
Üye

dbgrid

Mesaj gönderen aayylliinn »

mrb arkadaşlar şöyle bir sorunum var: firebird kullanarak oluşturduğum veritabanı tabloma edit1, edit2 den girilen bilgileri kaydetmek istiyorum şunları kullandım: ibdatabase, ibtransaction,ibdataset,datasource bileşenlerini kullandım ve dbgrid ten veritabanına ulaştım. edit1 ve edit2 den kullanıcının gireceği değerleri veritabanına kaydetmek istiyorum bunun için şöyle bir kod yazdım :

----
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
IBDataset1.Close;
IBDataset1.InsertSQL.Clear;
IBDataset1.InsertSQL.Add('insert into MUSTERI values ('+#39+Edit1.Text+#39+','+#39+Edit2.Text+#39+')');
IBDataSet1.Open;
IBDataSet1.Insert;
IBDataset1.Post;
IBTransaction1.Commit;
IBDataSet1.Close;
end;
------

button1 e tıkladığımda dbgrid deki veritabanı bilgileri kayboluyo, hiç bi bilgi kalmıyor. edit1 ve edit2 deki bilgileri daha veritabanına kaydedio ancak ben kaydettiğim anda göremiyorum daha sonra programı çalıştırınca bu bilgilerin kaydedildiğini görüyorum. benim istediğim button1 e tıkladığımda kaydetmesi ve bu kaydedilen bilgileri aynı anda alttaki dbgrid imde mevcut bilgilerle birlikte gorunmesi. bunun için ne yapabilirim bi bilgisi olan var mı ? ben uğraştım transaction ayarlarından sanırım dedim ancak araştırmalarıma rağmen bi sonuç alamadım bi bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim. teşekkürler.
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Re: dbgrid

Mesaj gönderen AhmetNuri »

En iyi yöntem dbedit kullanman bence.

ama şunu da deneyebilirsin

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
IBDataset1.Close;
IBDataset1.InsertSQL.Clear;
IBDataset1.InsertSQL.Add('insert into MUSTERI values ('+#39+Edit1.Text+#39+','+#39+Edit2.Text+#39+')');
IBDataSet1.Open;
IBDataSet1.Insert;
IBDataset1.Post;
IBTransaction1.Commit;
IBDataSet1.Close;
IBDataSet1.Open;
end;
Ahmet DENİZ
aayylliinn
Üye

Re: dbgrid

Mesaj gönderen aayylliinn »

Evet bence de tavsiyene uyacağım. çok teşekkür ederim arkadaşım.