Paradox kullanıyorum table datamodule dadabesem var. 1 haftadır uğraşıyorum, ama beceremedim.
veri dosyam form1 deki numericeditdeki değer ne ise c:\taksit\2008 yılı numeric editden alıyor.
table ve database'm datamodulede DataModuleCreate ye yazdığım kotlar olmadı editdeki değer ne ise tablem
oradaki verilerimi kullansın c:\taksit\2008 deki paradox db lerimi c:\taksit\2009 deki db lerimi 2008 ve 2009 değerleri
numericedit den geliyor. biraz karışık oldu ama ustalara şimdiden yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
db yolu tanımlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- White Rose
- Üye
- İletişim:
Re: db yolu tanımlama
Anaformunuzun oncreate olayında veritabanının yolunu bir şekilde okutun; bu ini dosyasından,
text dosyasından yada regedit ten olabilir sonra bunu gloabal bir değişkene atayın,program içinde heryerde kullanabilirsiniz.
Eğer veritabanı yolunu program içinde değiştirirseniz bunu okuttuğunuz dosyaya yada regedite kaydedin.
Sorununuz halledilmiş olacaktır.
text dosyasından yada regedit ten olabilir sonra bunu gloabal bir değişkene atayın,program içinde heryerde kullanabilirsiniz.
Eğer veritabanı yolunu program içinde değiştirirseniz bunu okuttuğunuz dosyaya yada regedite kaydedin.
Sorununuz halledilmiş olacaktır.
Paradox kullanıyorsan en iyi yöntem alias oluşturmaktır.. BDE administratordan kolay bir şekile alias oluşturulabilmektedir.
KOlay gelsin
KOlay gelsin
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
procedure TDataModule1.DataModuleCreate(Sender: TObject);
var
Appdir: String;
yol: String;
begin
yol:=form1.Table1CALISMAYILI.Value;
database1.Connected := False;
Appdir:=ExtractFilPath(Application.ExeName) + yol;
database1.Params.Clear;
database1.Params.Add('PATH=' + Appdir);
Database1.Connected:=true;
cariTable1.Active:=true;
Bu kodlar ile yapmaya çalısıyorum fakat 'path not fount' hatası alıyorum. c:\taksit\2008\adrslist path not found.
var
Appdir: String;
yol: String;
begin
yol:=form1.Table1CALISMAYILI.Value;
database1.Connected := False;
Appdir:=ExtractFilPath(Application.ExeName) + yol;
database1.Params.Clear;
database1.Params.Add('PATH=' + Appdir);
Database1.Connected:=true;
cariTable1.Active:=true;
Bu kodlar ile yapmaya çalısıyorum fakat 'path not fount' hatası alıyorum. c:\taksit\2008\adrslist path not found.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
peki Table1 i nerede açıyorsunuz bu table açık mı ? form1.Table1CALISMAYILI.Value şeklinde bilgi çekiyorsunuz bundan
form1.table1 tablem form 1 de diğer table lerim modulede ben modulenin içindeki tablelerin yolunu form1tableden bilgi alarak bulmasını istiyorum. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim