Apache Server Test ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
society_boy
Üye

Apache Server Test ?

Mesaj gönderen society_boy »

Merhaba;
Apache server kurulu bir server'a bağlanıp kayıt ekleyen bi program yazıyorum.Delphi 7 de mydac componentlerinle bağlanmaya çalışıyorum.
Yazdığım programı sanal ağ üzerinde test etmek istiyorum.VmVare yi denedim ancak ağ ayarlarında başarılı olamadım.

Sizce programımı sanal ağ üzerinde nasıl test edebilirim?
Apache serverdan başka bir Veritabanımı kullanmalıyım ?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Apache Server Test ?

Mesaj gönderen Battosai »

Apache'nin ne olduğunu biliyor musun acaba ? diye bir soru geliyor akla bu cümleyi görünce...Veritabanı olmadığı kesin :D Veritabanın MySQL olmalı...Uzaktaki makinaya bağlanıp kayıt eklemek için Apache'e ihtiyacın yoktur. Sadece Server'da çalışan bir MySQL ve geçerli bir ağ adresi veya host name veya IP in olmalıdır.....Birde sanal ağdan kasıt nedir...Localhost da denesen olmuyor mu ? uzak veya local bir fark yoktur...sadece performans farkı olabilir bunun da bir çok nedeni vardır....
mcihad
Üye

Re: Apache Server Test ?

Mesaj gönderen mcihad »

society_boy yazdı:Merhaba;
Apache server kurulu bir server'a bağlanıp kayıt ekleyen bi program yazıyorum.Delphi 7 de mydac componentlerinle bağlanmaya çalışıyorum.
Yazdığım programı sanal ağ üzerinde test etmek istiyorum.VmVare yi denedim ancak ağ ayarlarında başarılı olamadım.

Sizce programımı sanal ağ üzerinde nasıl test edebilirim?
Ağ ayarlarını vmware otomatik ayarlar . Ayrıca vmware üzerindeki sunucuya localhost ile ulaşamazsın. Sanal sistemin ip numarasını yazman gerekli. Bu arada Bottosai nin dediği gibi apache veritabanı yok. Sen kendi makinanda dene, programın bittikten sonra düşünürsün bu tür şeyleri.
Bize iyilik yaraşır.